Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

EXCLUSIV EVZ. O POVESTE DE CINEMA: Blestemul femeii care s-a îndrăgostit pe Internet și a ajuns într-o pușcărie din Brazilia

O mamă văduvă, gospodină perfectă, cu doi băieți la liceu, cu casă, mașină și o situație financiară stabilă, ajunge în străfundurile Iadului dintr-o închisoare braziliană. Descoperiție povestea fabuloasă a Roxanei Dima. O poveste halucinantă trăieşte o timişoreancă de 45 de ani, fostă ofiţer STS, care s-a îndrăgostit pe Internet. L-a crezut îngerul salvator după ce primul soţ i-a murit, copiii i-au crescut mari (18 şi 16 ani) şi se vedea îndreptându- se, prea devreme, spre o bătrâneţe singuratică.  Numai că bărbatul visurilor ei – care se prezenta pe reţeaua de socializare bogat, plin de maşini şi proprietăţi prin Spania – era dealer internaţional de droguri. De mai bine deun an femeia se află într-o închisoare din Brazilia, iar copiii nu mai au niciun mijloc de subzistenţă în ţară.

Masculul din Legiunea Străină

Roxana Dima abia intrase în rezervă, pensionându-se după 20 de ani în serviciul STS. În mai 2009 l-a cunoscut pe Netlog pe Daniel Balint („Dan”). Rutina zilnică, greutăţile vieţii, au determinat-o să se refugieze în reţelele de socializare. Dan avea o aură de bărbat bine, emana masculinitate, povestea că a fost mai mulţi ani în Legiunea Străină, că are vile în Spania şi Italia şi că se ocupă cu comerţul. S-a îndrăgostit ca o nebună, după cum avea să recunoască mai târziu în scrisorile trimise acasă.

I-a făcut câteva vizite în Spania, ca să-l cunoască mai bine şi i se părea că a dat peste ea fericirea vieţii. Nu i-a văzut niciodată vreo vilă, se vedeau doar în hoteluri, dar el motiva că vrea să fie discret. După doi ani în care s-au văzut de trei ori, câte-o săptămână, restul relaţiei derulându-se pe chat, Roxana şi-a anunţat copiii, în septembrie 2011, că mai face un pas în relaţia ei: o săptămână de safari în Africa cu iubitul ei, Dan.

Numai că înainte de a ajunge în savană, trebuiau să facă o escală în Brazilia, unde Daniel Balint avea afaceri – aşa suna variantă prezentată copiilor de credula Roxana Dima. „A zis că lipseşte o săptămână, ca şi în alte dăţi când plecase după Dan”, povesteşte Alexandru, fiul mai mic. „A fost un coşmar, au urmat două luni în care n-am mai ştiut nimic soarta mamei noastre, eram disperaţi”, completează Bogdan, fratele mai mare.

Prinsă în vârtejul dragostei, femeia a vrut să facă pasul decisiv: înaintea călătoriei, şi-a vândut casa cu 80.000 de euro, maşina cu încă 10.000, a cumpărat băieţilor adolescenţi un apartament mai ieftin, în rate, iar restul banilor i-a luat cu ea. „Voia să-i arate bărbatului că nu depinde de banii lui, că nu îi vânează averea”, au explicat copiii Roxanei Dima. Acum, copiii sunt în pragul de-a fi daţi afară din casă.

O valiză cu droguri

Abia în decembrie 2011 copiii au aflat prima veste de la mama lor. Au stat cu urechea la telefon şi au ascultat o poveste care le-a tăiat picioarele: mama le-a spus într-un singur minut că era în arestul poliţiei din Sao Paolo, că i s-au luat bagajele şi actele şi că până se rezolvă problema nu mai poate lua legătura cu ei. „Dar să nu ne facem griji, ne spunea”, povestesc băieţii.

Au trecut doar câteva zile şi s-au trezit la uşă cu doi ofiţeri de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, care i-au chestionat pe altă temă: traficul şi consumul de droguri. Poliţiştii au ridicat probe, câteva haine pe care Daniel Balint le lăsase în apartament înaintea plecării în „safari”.

Băieţii, încă la liceu, au simţit că cerul se prăbuşeşte pe ei: „Ne-am trezit într-un film SF. Am depus memoriu la MAE, iar pe 17 ianuarie am fost înştiinţaţi că mama a fost arestată pe Aeroportul Internaţional Guarulhos pe 4 octombrie”. Bunica lor a aflat apoi că Balint şi Roxana încercau să se îmbarce pentru Camerun şi că în valiză aveau o cantitate importantă de droguri.

Procesul e greu pentru că Daniel Balint este anchetat în cadrul unei reţele internaţionale de traficanţi. Roxana le scrie copiilor din închisoare şi adună fiecare fărâmă de speranţă pentru a scăpa cât mai repede: „A recunoscut că n-am ştiut de ceea ce face. A folosit mai multe femei pentru transport”, este mesajul Roxanei Dima.

„Am ajuns în locuri pline de măreţie sau abjecte. Sunt greu de înţeles, revoltat şi răspund prompt adevăratelor provocări.” DANIEL BALINT, autocaracterizare pe Netlog

Să cunoşti un bărbat pe net, să-ţi vinzi casa şi maşina pentru el şi să ajungi într-o închisoare din Brazilia, există pedeapsă mai mare?

Daniel Balint se prezenta pe reţeaua de socializare ca un tip bogat, pasionat de maşinile sport

Banca îi scoate în stradă pe copii

Cei doi băieţi rămaşi orfani în Timişoara s-au confruntat cu situaţii tragice. Nu mai aveau acces la cardul de pensie al mamei lor, singura lor sursă de venit, nu mai puteau plăti ratele la apartament, iar banca i-a ameninţat că îi evacuează. Nu mai aveau nici măcar bani pentru traiul zilnic.

„Consulul din Brazilia nu ne-a ajutat să obţinem hârtiile care să ne permită să ridicăm pensia. A spus că sunt 1.000 km între Rio de Janeiro şi locul închisorii şi că nu are buget pentru deplasare”. Închisorile din Brazilia sunt un calvar. Episodul Carandiru este celebru, închisoarea fiind incendiată de deţinuţi la începutul anilor 2000. Au murit zeci de puşcăriaşi, alţii fiind împuşcaţi de forţele de ordine.

Sursa: POVESTE DE FILM, 100% REALĂ: Blestemul femeii care s-a îndrăgostit pe Internet și a ajuns într-o pușcărie din Brazilia – Exclusiv EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/blestem-femeie-indragostit-internet-puscarie-brazilia-1010297.html#ixzz2Btv3niMK

Lasati un raspuns