Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Arhiepiscopia Clujului aduce aminte ca reprezentantii bisericii, preotii, nu au voie sa se implice în campania electorala

“Slujitorii Bisericii sunt îndemnati de Sfântul Apostol Pavel sa “pastoreasca turma lui Dumnezeu, data în paza lor, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste” (1 Petru 2,5). Reiese limpede de aici ca pastorii sufletesti trebuie sa-i trateze pe toti credinciosii în mod egal, fara a face nicio deosebire între ei, orice pozitie ar ocupa pe scara sociala si indiferent de ce apartenenta politica ar avea. 
De aceea le aducem aminte preotilor nostri ca Sfântul Sinod le interzice clericilor sa faca politica. Lucrul acesta s-a rediscutat si în luna mai 2012, reexaminându-se hotarârea nr. 410 din 2004, si precizând ca, “în conformitate cu Sfintele Canoane ale Bisericii Universale – 6 Apostolic, 7 Sinodul IV Ecumenic, 10 Sinodul VII Ecumenic, 11 Sinodul local de la Cartagina – care stipuleaza ca printre îndeletnicirile incompatibile cu demnitatea preoteasca este si aceea de a primi asupra sa dregatorii lumesti, clericilor le este interzis sa faca politica partinica, sa fie membri ai unor partide politice, sa participe la campanii electorale si sa devina membri ai Parlamentului … Abaterile de la aceasta hotarâre vor fi judecate în Consistoriile eparhiale”.
În acelasi timp se face un apel calduros catre liderii partidelor politice sa nu permita recrutarea preotilor în formatiunile lor politice si sa nu foloseasca lacasele de cult, insemnele bisericesti sau slujbele religioase, ca mijloace electorale.
Preotii îsi vor exprima opinia politica doar prin vot, participând la viata cetatii si promovând binele obstesc prin mijloacele specifice slujirii lor,” se arata in comunicatul de presa remis de Biroul de presa al Arhiepiscopiei Clujului.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_12/index.php?option=com_content&view=article&id=7458:arhiepiscopia-clujului-aduce-aminte-ca-reprezentantii-bisericii-preotii-nu-au-voie-sa-se-implice-in-campania-electorala&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns