Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Fosta maică stareţă, cea care a născut două fete deşi era la mănăstire, e supărată pe tatăl copiilor săi

Viaţa pentru Elena Gâtlan (40 de ani), maica stareţă care în urmă cu un an a adus pe lume fetiţe gemene, curge lin în fiecare zi. Şi-a luat rolul de mamă singură în serios, îşi creşte copilele într-o casă din Capitală şi are planuri pentru un viitor care nu mai are de-a face cu viaţa în sihăstrie.

Deşi până acum a stat departe de curioşi, la un an de la evenimentul care i-a zguduit deopotrivă pe credincioşi, dar şi pe mai-marii Bisericii Române, reporterii ziarului Libertatea au surprins-o pe Elena Gâtlan, care deja s-a adaptat la viaţa obişnuită. Fosta maică Sebastiana de la Mănăstirea Tăriceni, din Călăraşi, priveşte viitorul cu alţi ochi. Locuieşte într-o casă din sectorul 6 din Capitală, vrea să muncească şi nici prin gând nu-i trece să revină la călugărie. “Acum mă duc la piaţă să le iau ceva fetiţelor. Nu mă plâng de nimic – bani am din indemnizaţia de la stat, iar liniştea mi-o găsesc când mă uit la Ana şi Maria (n.r.- fetele de aproape un an) cum deja merg în picioare şi îmi spun «mamă». Vreau să le dau la grădiniţă şi să-mi găsesc de lucru. N-am pretenţii, muncesc orice”, ne-a spus fosta şefă a călugăriţelor de la Tăriceni. Singura întrebare care-i tulbură liniştea este cea legată de tatăl copilelor, despre care refuză să spună vreun detaliu, oricât de mic. “Acesta e un capitol încheiat pentru mine, un subiect închis”, a continuat Elena Gâtlan.

Susţine că tatăl nu aparţine Bisericii

Bărbatul, de altfel, a fost subiectul controverselor mult timp după naşterea gemenelor, deoarece, chiar dacă maica Sebastiana a ţinut să spună că nu are legătură cu lumea călugăriei, gurile rele vuiau că, de fapt, este călugăr la un schit din Amara şi e mult mai tânăr decât mămica.
Sursa: Fosta maică stareţă, cea care a născut două fete deşi era la mănăstire, e supărată pe tatăl copiilor săi – Ştiri interne | Libertatea.ro

Lasati un raspuns