Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Credeai că există doar în basme, dar E REALĂ şi povestea ei TE VA ÎNTRISTA

Poveştile sunt… fabulaţii. Sunt creaţii interesante, cu prinţi şi priţese, cu vrăjitoare rele şi cu binele care învinge mereu la final. Dar dacă un personaj parcă ivit dintr-o poveste ar trăi printre noi, ce s-ar întâmpla?

Nicole Delian din North Fayette, SUA, suferă de sindromul “Frumoasa din Pădurea Adormită”. Fata de 17 ani are o poveste tristă şi nu poate fi scăpată de boală de nici un prinţ.

Tânăra doarme zile în şir, recordul fiind de 64 de zile în care a dormit aproape încontinuu. Uneori se mai trezeşte, dar are comportament de somnambulă. Chiar dacă mănâncă sau vorbeşte cu familia ei, adoarme la loc şi nu mai ţine minte nimic.

De cele mai multe ori doarme şi câte lună întreagă, trezindu-se doar pentru a mânca. Atunci când doarme mai puţin, Nicole petrece pe tărâmuri de vis câte 15-17 ore pe zi.

Din păcate, adolescenta nu a răspuns niciunui tratament. În cel mai fericit caz, aceste situaţii în care doarme zile în şir vor apărea mai rar, de câteva ori pe an.

Şi în România există un caz similar, dar din fericire, “frumoasa noastră din pădurea adormită” şi-a revenit.  După ce a fost tratată la o clinică din Italia, Cristiana Paraschiv (12 ani), o fetiţă din Galaţi care în urmă cu doi ani a fost diagnosticată cu hipersomnie diurnă – dormea chiar şi cinci zile la rând -, s-a întors la şcoală.
Sursa: Credeai că există doar în basme, dar E REALĂ şi povestea ei TE VA ÎNTRISTA – Stiri externe | Libertatea.ro

Lasati un raspuns