Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

TOP 10: Previziuni fascinante pentru 2013 si viitorul apropiat

Neuropsihiatrii vor sti ce vrei sa faci inainte sa o faciEditorii revistei “The Futurist” selecteaza in fiecare cele mai interesante idei si previziuni pentru anul ce vine. Iata selectia lor pentru 2013.

Neuropsihiatrii vor sti ce vrei sa faci inainte sa o faci

Intentia de a realiza o actiune, precum ridicarea unui pahar, produce irigarea cu sange a unei anumite parti a creierului.

Prin urmare, studierea circulatiei in zona cerebrala prin intermediul rezonantei magnetice va produce imagini mai clare a gandurilor si intentiilor oamenilor.

O aplicatie potentiala pentru aceasta tehnologie este realizarea de proteze care sa raspunda semnalelor transmise de creier. Deja am vazut anul acesta cateva experimente exceptionale in aceasta directie.

 

Telefoane mobile cu ecrane care se indoaie

Telefoane mobile cu ecrane care se indoaie

Samsung a anuntat recent ca va incepe productia in masa a unui nou telefon mobil care foloseste ecran-display din plastic in loc de sticla.

Astfel, telefoanele mobile din viitorul foarte apropiat nu se vor mai sparge si se vor putea indoi.

Samsung a inceput sa organizeze sedinte de “vizionare” a nouluii produs pe baza de polimer de plastic cu clienti special selectati.

Compania coreeana intentioneaza sa-si lanseze noul telefon revolutionar anul viitor.

 

Masinile devin producatori de energie

Masinile devin producatori de energiesxc.hu

Conform unei teorii dezvoltate de Universitatea de Tehnologie din Delft, masinile electrice care se afla in repaos ar putea sa-si foloseasca bateriile pentru a converti bio-diesel sau hidrogen in curent electric.

Proprietarii care isi folosesc automobilele electrice in astlfel de scopuri ar putea fi rasplatiti pentru energia pe care masinile lor o produc.

 

Sistem de reciclare in fiecare bucatarie

Sistem de reciclare in fiecare bucatariesxc.hu

“Fermierii” viitorului ar putea fi proprietarii de locuinte care recicleaza materii biodegradabile in acvarii speciale.

Inginerii ecologi de la Suny pun la punct in prezent un sistem aquaponic in care sa fie deturnare gunoaiele alimentare. Pestii tilapia si alte specii vor curata acvariul.

Dejectiile lor pot fi folosite pe post de ingrasamant. Scopul este sa se reduca masa de gunoaie si sa se micsoreze costul cresterii pestilor.

 

Joburile dispar dar ramane mult de munca

Joburile dispar dar ramane mult de muncasxc.hu

Multe dintre joburile si locurile de munca pierdute de criza s-au desfiintat pentru totdeauna.

In loc sa-si faca griji pentru rata de somaj, muncitorii de maine se vor concentra pe dezvoltarea de abilitati cat mai deiferite care sa-i ajute sa se mentina ocupati in mod continuu, indiferent daca au un loc de munca propriu zis.

Ideea este sa se identifice ce trebuie facut si unde, ceea ce va fi mai valoros pentru companii decat controlul asupra angajatilor, scrie James H. Lee in cartea “Hard at Work in the Jobless Future”.

 

Urmatoarea cursa spatiala va incepe dupa 2020

Urmatoarea cursa spatiala va incepe dupa 2020sxc.hu

Programul american de navete spatiale se va opri dar asta nu inseamna ca explorarea spatiala va lua sfarsit. Antreprenori bogati precum Paul Allen, Elon Musk, Richard Branson, si Jeff Bezos planuiesc pentru viitorul apropiat lansari comerciale.

Pasagerii vor fi transportati pe distante incredibil de mari in doar cateva ore.

Printre provocarile noilor “capitalisti ai erei spatiale” se numara dezvoltarea de noi tehnologii, administrarea operatiunilor globale, construirea infrastructurii si obtinerea de permise legale.

 

Spatiul “cloud” va deveni inteligent si nu va mai fi folosit doar pentru stocare de date

Spatiul sxc.hu

Inteligenta “norului” va evolua pana cand acesta va deveni o resursa activa in vietile noastre, furnizand analize si sfaturi care sa tina cont de context.

Agentii virtuali ar putea sa proiecteze meniul familiei, in functie de profilele membrilor, obiective de fitness si gusturi.

 

Robotii vor deveni ingrijitorii perfecti

Robotii vor deveni ingrijitorii perfectisxc.hu

Ingrijirea si transportarea pacientilor fragili va fi o sarcina lasata in responsabilitatea robotilor.

Roboticienii japonezi lucreaza in prezent la imbunatatirea modelului RIBA II (Robot for Interactive Body Assistance). Acest robot este dotat cu senzori in zona bratelor si a pieptului, fiindu-i posibil sa ridice pacientii de joasa cu mai multa grija.

 

Vom ajunge sa valorificam energia haotica din jur, cum ar fi vibratiile sonore

Vom ajunge sa valorificam energia haotica din jur, cum ar fi vibratiile sonore

Cercetatorii de la Georgia Tech dezvolta tehnici pentru convertirea energiei ambientale sub forma de microunde in curent electric.

Acesta ar putea fi folosit pentru a alimenta dispozitive foarte mici, precum senzorii wireless.

La Universitatea din Buffalo, fizicianul Surajit Sen studieaza metode prin care sa poata folosi vibratiile produse de vehicule pe post de energie. Inventia sa ar putea fi folosita pe drumuri, autostrazi si aeroporturi pentru a alimenta obiectele de iluminat.

 

Vom folosi inhalatoare pentru a detecta “microbi” si atacuri chimice

Vom folosi inhalatoare pentru a detecta sxc.hu

La Stony Brook University se lucreaza momentan la proiectul unui ihnalator care foloseste senzori in tandem cu nano-cabluri pentru a detecta prezenta in aer a bolilor si a microbilor.

In viitor, un dispozitiv mic care poate fi tinut in mana, va putea detecta pericolele fata de sanatatea ta, de la cancer pana la expunerea la antrax.

 

Sursa: http://www.9am.ro/top/Incredibil/236002/anul-viitor-pe-vremea-asta-10-previziuni-fascinante-pentru-2013.html?utm_source=newsletter-alert-20121123&utm_medium=email&utm_content=alert-20121123&utm_campaign=Newsletter-Alert

Lasati un raspuns