Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Paranormal: Patru poveşti incredibile cu fantome

Poveştile cu fantome, vrăjitoare şi spirite care bântuie casele părăsite sunt utilizate de unii părinţi pentru a-şi speria copiii şi a-i convinge să fie cuminţi. Uneori, însă, acestea pot băga frica şi în adulţi, scrie Unica.ro. Iată câteva istorii cu fantome absolut incredibile, fie că este vorba despre superstiţii sau folclor internaţional.

Hantu Tetek

Poveşti vechi din Malaezia vorbesc despre “Hantu Tetek”, sau “Fantoma cu sâni”, o creatură hidoasă, ca un fel de Baba Hârca cu sâni enormi crescuţi pe spate, care răpeşte orice copil neascultător, care se joacă pe străzi după lăsarea întunericului sau care fuge de acasă. Parcă Bau-Bau nu mai pare atât de fioros acum, nu?

Porcul Malefic

Nu se ştie de unde a pornit această legendă horror a porcului blestemat, dar oamenii din statul american Missouri o ştiu încă din faşă. Se spune că o vrăjitoare din localitate avea ca animal preferat şi companion de viaţă un porc fermecat. Acesta vorbea şi mergea pe două picioare. Până într-o zi, când un vânător s-a strecurat în hambarul vrăjitoarei, a răpit porcul, l-a ucis şi l-a tranşat, fără menajamente. Vrăjitoarea se spune că a fost atât de înfuriată, încât a blestemat oasele vechiului ei prieten. Porcul, pe numele lui “Raw Head” (cap crud), s-a întors din morţi ca un fel de monstr al lui Frankenstein.

El a luat colţii de la o panteră moartă, ghearele unui urs mort şi coada unui raton ucis. S-a întors cu o poezioară asemănătoare celei din Scufiţa Roşie, în care îi explica vânătorului că ghearele îl vor ajuta să-i sape mormântul, coada va bătători pământul de lângă piatra funerară, etc.

Toyol

Această legendă cu fantome provine tot din Malaezia şi este cel puţin la fel de înfricoşătoare ca cea a babei care răpeşte copii cu sânii ei gigantici. Toyolii sunt nişte fantome ale unor copii nenăscuţi sau avortaţi, care sunt controlaţi de vrăjitori răi sau oameni malefici cu puteri supranaturale. Ei sunt trimişi în casele oamenilor să fure diverse lucruri. Majoritatea malaezienilor sunt destul de superstiţioşi când vine vorba de micuţii toyoli, aşa că se protejează cum pot: cu oglinzi, de care aceştia se tem, sau cu mici jucării simbolice, care le distrag atenţia. Partea cea mai tristă a poveştilor cu astfel de fantome este că micuţii nu pot fi alungaţi decât prin aruncarea unor bucăţi de pietricele colorate, sau beţe şi alte astfel de jucării ale săracilor. Cum ei nu au apucat să se joace în viaţă, sunt foarte dornici să vadă jucării şi astfe, uită că au venit să fure.

Măgarul fără cap

Nu este vorba despre Călăreţul fără cap, deşi unii brazilieni aseamănă cele două poveşti cu fantome. Legenda spune că un preot catolic cast s-a culcat cu o prostituată, iar ea a fost pedepsită. Nu, nu a născut o creatură demonică, ci a fost chiar ea transformată într-un catâr mov, fără cap, din al cărui gât ţăşnesc flăcări. În funcţie de zona din Braziliaunde auzi legenda, spiritul malefic poartă hăţuri plutitoare, care, odată înlăturate, scapă femeia de blestem şi ea se poate căsători cu salvatorul, sau tot ce trebuie să faci este să injunghii măgarul în inimă şi vraja se rupe.

 

Sursa: http://www.publika.md/paranormal–patru-povesti-incredibile-cu-fantome_1141731.html

Lasati un raspuns