Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nu e glumă! Americanii au vrut să arunce LUNA în AER. Vezi ce s-a întâmplat de au renunţat la nebunescul proiect!

În anii ’50, americanii au vrut să uimească întreaga Planetă şi pentru a-şi demonstra supremaţia au dorit să arunce în aer luna. Din fericire, planul nu a fost pus în aplicare de americani.

Conform publicaţiei “Daily Mail”, la începutul anilor ‘50, SUA au pus bazele “Proiectului A119”, al cărui scop era de a detona o bombă pe Lună. SUA dorea acest lucru pentru că rămâneau în urmă în cursa cuceririi spațiului şi astfel îşi puteau dovedi supremaţia.

Iniţial, cercetătorii au dorit să folosească o bombă cu hidrogen, dar s-a dovedit că aceasta era prea grea pentru a parcurge distanţa dintre Pământ şi Lună. Până la urmă, ei au ales o bombă atomică similară celei folosite în atacul asupra oraşului Nagasaki din 1945. Lansarea, programată pentru 1959, a fost anulată din cauza unor temeri ale cercetătorilor americani.

“Acum pare ceva ireal, dar pe vremuri lucrurile erau foarte încordate. Din punct de vedere tehnic reușita era sigură și conform calculelor noastre de atunci, racheta lovea Luna cu o precizie de 3 kilometri“, a declarat unul dintre fizicienii care a lucrat la acest proiect nebunesc, Leonard Reiffel.

Pentagonul nu a confirmat, dar nici infirmat veridicitatea “Proiectul A119”.

Ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar mai fi fost luna?

Dacă Luna noastră nu ar mai exista, cel mai mult ar fi avut de suferit oceanele, care nu ar mai fi atrase de gravitatia acesteia spre Ecuator, şi deci, apa ar fi fost redistribuita la polii planetei.

Un alt efect ar fi afectarea axei şi rotatiei Pământului pentru a sta pe aceeasi direcţie, deoarece, Luna este un factor stabilizator al planetei noastre. Pământul ar putea avea o rotaţie haotică, la fel şi anotimpurile.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/americanii-au-vrut-sa-arunce-luna-in-aer-424343.html

Lasati un raspuns