Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa: Ignoranța religioasă, o problemă gravă azi

Foto: yearoffaith.ph„Teologia este o sursă de înţelepciune, bucurie şi de mirare ce nu ar trebui să fie rezervată numai pentru seminarişti, preoţi şi persoane consacrate”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea în timpul vizitei „ad limina” (vizita la mormintele apostolilor) al celui de-al treilea grup de Episcopi din Conferinţa Episcopală Franceză, citează Catholica.org.

Cuvinte cu un ecou aparte pentru urmașii reformatorilor care, în secolul XVI, au luptat împotriva clerului catolic tocmai pentru a face ca oamenii de rând să poată ajunge și ei la învățătura religioasă la care doar fețele bisericești aveau acces.

În timpul discursului său, Papa a lăudat iniţiativele unor dieceze franceze de a încuraja o mai bună cunoaştere a teologiei în rândul tinerilor care studiază alte discipline. „Teologia este o sursă de înţelepciune, bucurie şi de mirare ce nu ar trebui să fie rezervată numai pentru seminarişti, preoţi şi persoane consacrate”, a adăugat el.

Pontiful a încheiat menţionând şcolile catolice, care „au modelat viaţa creştină şi culturală” a Franţei, şi care poartă „o responsabilitate istorică”.

 

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Papa:-Ignoranta-religioasa–o-problema-grava-azi-8188.html

Lasati un raspuns