Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

SFINŢIRE LA POMPIERII SIGHETENI

 La Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat, ieri, miercuri 5 decembrie, “Ziua Porţilor Deschise”. Sute de copii, elevi şi adulţi i-au vizitat cu această ocazie pe pompierii sigheteni, care le-au prezentat tehnica şi echipamentul din dotarea I.S.U. Maramureş.
În cadrul activităţii au mai avut loc, de asemenea, inagurarea sediului reabilitat şi modernizat al subunităţii, precum şi sfinţirea unei troiţe, executată de către Vasile Pop din Bârsana, amplasată în incinta Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei. Slujba de sfinţire a fost oficiată de către P.S. Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu un sobor de preoţi.
La manifestare au participat, de asemenea, Liviu Marian Pop, ministru delegat pentru Dialog Social, Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră din judeţ, precum şi parlamentari, primari şi şefi ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din raionul de intervenţie al subunităţii şi alte personalităţi.
Cu această ocazie, Col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş, a acordat diplome şi statuete reprezentând un pompier persoanelor care au sprijinit lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a sediului subunităţii, care au fost prezente la activitate. Lt.col. Ovidiu Moldovan, comandantul Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei, va înmâna aceste distincţii celor care nu au putut participa la festivitate.
Şi pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, curtea subunităţii a răsunat de colinde, cântate de copii din Săpânţa, din Vadu Izei, de la Şcoala Populară de Artă şi Clubul Copiilor din Sighetu Marmaţiei, precum şi de insp. Maria Mihali, de la Poliţia de Frontieră, care a încântat asistenţa împreună cu cei doi instrumentişti care au acompaniat-o. Toţi participanţii, vizitatori şi oficiali, şi-au unit glasurile într-o colindă al cărei ton a fost dat chiar de P.S. Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului şi soborul de preoţi prezent la festivitate, un privilegiu pentru toţi cei de faţă. La sfârşit, toţi colindătorii, copii dar şi adulţi, au fost răsplătiţi cu mere, nuci şi covrigi, după datina din străbuni.
Subofiţer relaţii publice,
Plt.adj.ing. Cornel Băbuţ

Lasati un raspuns