Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Viktor Orban pledează pentru o regenerare a Europei prin valori creştine

viktor_orban_pledeaz_pentru_o_regenerare_a_europei_prin_valori_cretine (Foto: hungarianambiance.com)Într-o conferinţă ce a avut loc săptămâna trecută, primul ministru maghiar Viktor Orban a afirmat că Europa trebuie să se întoarcă la creştinism înainte de a căuta o soluţie economică a crizei ce paralizează întregul continent.

Potrivit lui Orban, criza din Europa are o origine spirituală, ce poate fi soluţionată doar prin revenirea la valorile creştine. „În spatele fiecarei economii de succes se află o forţă spirituală, iar o Europă guvernată de principii creştine ar înflori”, a declarat Orban pentru site-ul Life Site News.

Referindu-se la liderii europeni care au impus măsuri de austeritate Greciei şi Italiei, Orban – care este protestant – a mai declarat că aceştia nu au ţinut cont de componenta umană a problemei şi că îi pun pe locuitorii acestor ţări într-o situaţie extreme de dificilă.

Săptămâna trecută, Orban a făcut declaraţii asemănătoare şi în Parlamentul maghiar. Atunci, Orban a subliniat că Europa care îşi uită rădăcinile creştine este asemenea omului care şi-a constuit casă pe nisip, dintr-o pildă pe care a spus-o Iisus. Însă, Orban este convins că mulţi europeni credinicioşi sunt dispuşi să reconstruiască o societate pe temeiul ei creştin.

 

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Viktor-Orban-pledeaza-pentru-o-regenerare-a-Europei-prin-valori-crestine-8090.html

Lasati un raspuns