Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ăsta să fie SFÂRŞITUL LUMII? Un ASTEROID GIGANTIC va trece miercuri pe lângă Pământ

Apocalipsa pe 21 decembrie 2012? Ba poate vine chiar mai devreme! Printre previziunile privind sfârşitul lumii se numără şi aceea că Pământul va sfârşi lovit de un asteroid gigantic. Iar temerile nu au cum să nu apară, deoarece astronomii au anunţat că un astfel de corp va trece pe lângă planeta noastră în curând.Şi totuşi nu avem de ce să ne facem griji, încearcă să ne liniştească specialiştii. Trecerea lui nu este o surpriză prea mare pentru majoritatea astronomilor deoarece din 4 în 4 ani asteroidul survolează spaţiul nostrul, iar  traiectoria acestuia nu se intersectează cu cea a planetei.

Cercetătorii Universităţii din Colorado l-au denumit 4179 Toutatis şi este unul din cei mai mari asteroizi care s-au apropiat vreodată de Pământ, potrivit National Geographic. Dimenisunile sunt uriaşe, având peste 4km lungime(4.46 km) şi o lăţime de 2km(2.4 km). Potrivit cercetătorilor, el este considerat a fi aproape de planetă, cu toate că va trece la peste 6.9 kilometri distanţă.

Asteroidul va trece miercuri prin apropierea Terrei şi va putea fi văzut cu ajutorul unui telescop de mici dimensiuni.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/apocalipsa-sfarsitul-lumii-asteroid-gigantic-trece-miercuri-langa-pamant-425945.html

Lasati un raspuns