Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

ZI FATIDICĂ sau NOROCOASĂ? 12.12.2012: Ce ne aduce ACEASTĂ DATĂ

12.12.2012 e considerată de civilizațiile asiatice drept o zi fastăNumărul 12. Un număr plin de mister în istorie, incluzând existenţa celor 12 Apostoli din Evanghelii, a lunii a 12-a din 2012, ce semnifică sfârşitul calendarului maiaş, şi a “inventării” celor 12 luni, de către egipteni.

Data de 12 decembrie 2012 (12.12.12) îi fascinează pe cercetători, matematicieni, numerologi, dar şi pe oamenii de rând. Toţi recunosc că numărul 12 este deosebit, iar Paradigm Search trece în revistă principalele motive.

Pentru început, este vorba despre divizibilitatea lui 12, care poate fi împărţit exact în jumătăţi, treimi, sferturi, şesimi şi doisprezecimi. Aceste proprietăţi fac ca numărul 12 să fie foarte folosit în ştiinţă (împărţirea orelor fiind cel mai elocvent exemplu), dar şi în societate.

Spre exemplu, ruleta este numerotată de la 0 la 36 tocmai pentru a permite ca tipurile de pariuri să fie cât mai variate (pariorii îşi pot pune banii pe câte un număr sau pe combinaţii de câte 2, 3, 4, 6, 12 sau 18). La fel, numărul de combinaţii posibile atunci când arunci două zaruri este tot 36.

Mai mult util decât nefast

Strămoşii din Egiptul Antic au împărţit calendarul în 12 luni, romanii l-au păstrat şi l-au împărţit, în funcţie de latitudine, în unu, două sau patru anotimpuri. De asemenea, ziua are 24 de ore (12×2), iar fiecare oră are 60 de minute (12×5). De asemenea, într-un cerc sunt 360 de grade, adică 12x10x3.

Zodiacul este şi el împărţit în 12 zodii, iar apostolii lui Iisus Hristos sunt tot 12. Paradigm Search scrie că, în decembrie 2012, Soarele se va alinia cu centrul galaxiei, eveniment unic în ultimii 26.000 de ani. Nu se ştie exact ce se va întâmpla la acea dată, însă sursa notează că un lucru este cert: numărul 12 este cu siguranţă mai mult util decât nefast pentru omenire.

Bună pentru căsătorii

Hong Kong şi Singapore se pregătesc pentru o veritabilă frenezie nupţială astăzi, 12 decembrie 2012, o dată considerată de experţii chinezi în feng shui ca fiind extrem de norocoasă. Nu mai puţin de 696 de cereri în căsătorie au fost depuse în acest an în Hong Kong, pentru data de 12 decembrie, o dată considerată de comunitatea chineză un simbol al “iubirii”.

Acest număr depăşeşte de aproape patru ori media zilnică de 177 de cereri, înregistrată în octombrie, după cum a declarat un purtător de cuvânt al Administraţiei Teritoriale Chineze.

În Singapore, unde trei locuitori din patru sunt de etnie chineză, 540 de cupluri vor spune “Da” astăzi, potrivit site-ului Registrului căsătoriilor, această cifră fiind de opt ori mai mare decât media lunară obişnuită. Prin urmare, conform artei ancestrale chineze feng shui, astăzi este pur şi simplu o zi a norocului!

Lasati un raspuns