Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

A demonstrat științific că DUMNEZEU EXISTĂ. Omul care nu a spus nimic până când nu a fost sigur că va MURI | VIDEO

În 1940, matematicianul Kurt Gödel, cunoscut mai ales ca fiind un personaj excentric al vremurilor sale, susținea că a găsit dovada științifică a existenței lui Dumnezeu!

Fapt remarcabil: se spune că matematicianul nu a suflat un cuvânt despre descoperirea sa, până când nu a fost sigur că va muri! Formula matematică a existenței lui Dumnezeu a fost publicată abia în 1980, la 40 de ani de când fusese găsită…

Cel mai impunător lucru

Pe ce și-a bazat argumentul Gödel? În primul rând a pornit de la o ”descriere” aparent simplă a Sfântului Anselm, conform căreia Dumnezeu este cel mai impunător lucru din Univers. Nicio ființă mai puternică nu putea fi imaginată de mintea umană.

Prin umare, dacă Dumnezeu nu există, atunci trebuie să ne gândim la o ființă și mai puternică decât el și care, evident, există. Cum nu a fost posibil, prin definiție, a imagina un lucru mai impozant decât cel mai impunător lucru imaginabil, atunci, Dumnezeu trebuie să existe.

Conform specialiștilor, Gödel a modificat puțin argumentul lui Anselm, folosind logica modală, care face distincţia dintre diferitele ipostaze ale supoziţiilor. Unele supoziţii sunt demonstrabile printr-un cuvânt, altele prin mai multe cuvinte şi unele prin toate cuvintele existente, fapt pentru care sunt considerate necesare.

Obsesie paranoidă

Pornind de la logică modală, matematicianul a susţinut că Dumnezeu dacă există, atunci există în toate cuvintele necesare, iar dacă nu există, atunci o face în acelaşi mod necesar. Dacă Dumnezeu este o fiinţă mai puternică decât orice, atunci el există necondiţionat în toate cuvintele, iar dacă nu există, atunci nu există în toate cuvintele necesar, ceea ce înseamnă că până la urmă există.

În 1939, Gödel şi soţia sa au fugit din calea naziştilor, angajându-se la Princeton, unde a fost coleg cu Einstein, cu care, de altfel, a şi legat o strânsă prietenie. Despre Gödel se presupune că ar fi avut anumite probleme mentale încă de când s-a născut, dar acestea au devenit din ce în ce mai evidente odată cu înaintarea în vârstă.

Obsesia paranoidă a lui Gödel a fost aceea că va fi ucis prin otrăvire sau infectare, astfel că, pentru a se feri de acest lucru, nu mergea nicăieri decât echipat cu o mască stranie, care îi acoperea integral faţa, cu excepţia orificiilor pentru ochi, curăţa si dezinfecta excesiv tacâmurile şi farfuriile şi nu consuma decât mâncare făcută de soţia sa. Când aceasta a murit, a refuzat să mai mănânce şi a murit, pur şi simplu, de foame. Există și astăzi voci care spun că excentricul matematician ar fi fost de fapt omorât de către o organizație secretă…

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-demonstrat-stiintific-ca-dumnezeu-exista-omul-care-nu-a-spus-nimic-pana-cand-nu-a-fost-10.html

Lasati un raspuns