Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Minte, Trup si Spirit: 7 + 1 mituri interesante despre YOGA

mituri despre yogaYoga este o disciplina care a devenit din ce in ce mai populara in ziua de astazi. Care sunt miturile legate de ea si de unde au aparut?

Mit. Yoga poate fi practicata doar de femei.

Este adevarat ca majoritatea persoanelor care practica yoga sunt femei, insa acest lucru nu inseamna ca un barbat nu isi poate gasi echilibrul interior prin yoga. Aceasta disciplina are ceva de oferit oricarui individ ce isi doreste sa aiba un stil de viata sanatos si un corp atletic. Yoga ne dezvolta fizic, psihic si spiritual, indiferent de faptul ca suntem femei sau barbati.

Mit. Yoga este o disciplina ce nu se potriveste fiecarui tip de persoana.

Nu exista un anumit tip de persoana perfecta pentru yoga. Yoga este practicata in lume de o varietate inimaginabila de caractere, de la introvertiti la extravertiti, de la femei la barbati, de la casnice si pana oameni de afaceri si corporatisti. Intotdeauna ne vom gasi locul pe un covoras de yoga, indiferent de stilul de viata, de personalitate, de cariera pe care ne-am ales-o sau de motivele pentru care am decis sa o practicam.

Mit. Sa fii spiritual sau religios este o conditie necesara pentru a practica yoga.

Acesta este probabil cel mai des intalnit mit despre yoga. Trebuie sa stim ca, in realitate, yoga este o stiinta ce ne disciplineaza trupul si sufletul. In yoga, spiritualitatea inseamna disciplina si nu este deloc asociata cu o religie sau credintele personale.

Mit. Yoga este un sport.

mituri despre yogaUnele dintre cele mai importante componente ale acestei practici sunt asanele (posturi fizice care seamana cu exercitiile de stretching). Din aceasta cauza, majoritatea persoanelor privesc yoga ca pe un sport pe care il pot practica oricand isi doresc. Adevarul este ca yoga este arta si stiinta dezvoltarii psihice, fizice si spirituale a unui individ. Asanele, acele asa-numite exercitii de stretching, sunt doar o mica parte din stilul de viata promovat de yoga. Ele ne ajuta sa ne pregatim pentru dezvoltarea noastra ca un tot unitar, trup si suflet.

Image © Sxc.hu

 

Mit. Yoga cuprinde doar exercitii pe covoras.

Nu putem sa blamam o persoana care nu a incercat sa practice niciodata yoga ca este de acord cu acest mit. Totusi, lucrurile stau complet altfel in realitate. Yoga este un stil de viata, nu doar o modalitate de a face exercitii. Ea echilibreaza eu-l interior si ne ajuta sa ne controlam mai bine simturile. De la obiceiurile de alimentatie si pana la stilul de somn, putem include yoga in toate activitatiile noastre zilnice.

Mit. Yoga nu este eficienta daca dorim sa slabim.

Acest fapt este complet neadevarat. Desi yoga cuprinde niste exercitii care par a nu avea un impact major asupra corpului nostru, ele se concentreaza pe anumite grupe de muschi. Yoga este mai eficienta decat mersul la sala ori la aerobic. Oamenii au tendita sa se increada mai mult in exercitiile foarte dinamice deoarece ele ne fac sa transpiram mai repede.

mituri despre yoga

Image © Sxc.hu

Mit. Putem invata yoga de la oricine.

Doar pentru ca cineva este extrem de flexibil si sta in pozitiile de yoga (asane) perfect, acest lucru nu ii da automat dreptul de a-i invata pe ceilalti yoga. Antrenamentul pe parcursul mai multor ani si intelegerea profunda a acestei practici sunt esentiale pentru a deveni un profesor de yoga. Cine doreste sa devina discipol trebuie sa se concentreze intens asupra dezvoltarii spirituale pentru a-si invata ‘elevii’ ce inseamna yoga cu adevarat – uniunea perfecta dintre corp, minte si spirit.

Mit. Practicarea de yoga ne ajuta sa avem mai usor orgasm.

Din pacate, acesta este un mit. Contrar credintelor deja impamantenite, yoga nu ne va transforma in niste zeite ale artei amorului. Totusi, practicarea regulata de yoga ne va ajuta sa devenim mai flexibile, lucru ce va avea un efect pozitiv pentru viata noastra sexuala..

 

Sursa: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12759/8-mituri-comune-despre-yoga/pagina-2.html

Lasati un raspuns