Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

21.12.2012 – Evenimentul SECOLULUI: Nimic nu se sfarseste, totul se transforma!

21.12. 2012. Se apropie. E atat de multa euforie in jurul acestei zile. Ne place misterul din jurul sau, ne plac povestile, miturile si prevestirile mayase. Avem o legatura profunda cu tot ce inseamna mistic, oricat de mult incercam sa negam rational.

Parca si simtim ca timpul curge cu o alta viteza… Traim timpuri importante ni se spune. Traim „un sfarsit si in aceeasi masura un inceput”. „Un inceput al unei constiinte unite, un moment cand trebuie sa devenim mai buni, mai toleranti si mai empatici”.

„Lumea nu se sfarseste in anul 2012. Planeta noastra o duce destul de bine de 4 bilionae de ani, iar oameni de stiinta din intreaga lume sunt de acord ca in niciun caz nu putem sa vorbim despre un sfarsit”, ne asigura cercetatorii de la NASA.

In ciuda misticismului si chiar a senzatiei de absurd pe care o lasa in jurul nostru, asteptarea sfarsitului de an si mai ales asteptarea datei de 21.12.2012, nu poate fi negata frumusetea modului cum milioane de oameni din intreaga lume isi intoarc fata catre un fel de a fi plin de iubire si de pace.

Lideri spirituali si autori din intreaga lume, ca Eckhart Tolle, Wayne Dyer sau Gregg Braden vorbesc cu insufletire despre o perioada de primenire a umanitatii – Intoarcerea catre sine, catre iubire.

„Este un timp al Marelui Sfarsit. Este un timp al Marelui Inceput. Un timp pe care trebuie sa il inspiram, sa il expiram. Un timp cand trebuie sa renastem. Un timp cand trebuie sa dam drumul si sa ne ridicam. Este un timp al trezirii. Este timpul profetiilor Maya. Este un timp al nostru impreuna”, scrie Judith Rich.

Calendarul Maya este considerat a fi cel mai exact. Profetiile mayasilor spun ca solstitiul din data de 21 decembrie 2012, la ora 11.11 am, ora globala, marcheaza incheierea unui ciclu de 13.000 de ani, a unui ciclu de 144.000 de ani, a unui ciclu de 78.000 de ani si a unui ciclu de 26 de milioane de ani. Intram in Era Varsatorului.

Nimic nu pare sa fie intamplator, nici macar acest 11.11 am. Inca din vechi timpuri, simbolistica numarului 1 este una a pozitivitatii. In mod esential, numarul 1 are legatura cu energia pozitiva, cu energia pura. El reflecta noi inceputuri si puritatea. Intelesul simbolic al acestui numar poate fi clarificat intelegand ca “unu” simbolizeaza atat actiunea mentala cat si pe cea spirituala, va spuneam intr-un alt articol.


Iar in mod cert, 21.12.2012 nu inseamna Sfarsitul, nu inseamna Apocalipsa.
„Este momentul trezirii”, ni se spune prin numeroase cai, un moment cand trebuie sa fim impreuna. Par cuvinte in van si nici nu stii ce sa mai crezi. Oare am innebunit cu toti? Oare visez?

Gregg Braden, om de stiinta, speacker si autor de best-selleruri, spune ca in mod universal, textele culturilor antice ne spun ca traim acum un moment extraordinar in Istoria Civilizatiei umane si in istoria Pamantului. Braden a incercat sa inteleaga din punct de vedere stiintific toate aceste preziceri despre care au vorbit stramosii nostri, prin traditiile lor spirituale pe care ni le-au lasat, prin templele si textele lor.

 

Sfarsitul unui ciclu misterios

„Ce stiau ei, iar noi am uitat? Ca om de stiinta, am decis sa ma uit mai cu seama la fapte. Iar faptele sunt acestea: Ca traim un sfarsit al unui ciclu misterios, care se termina oadata cu solstitiul din 21 decembrie 2012.

Conform traditiilor spirituale antice, au mai existat 4 sau 5 astfel de cicluri. Iar noi traim chiar sfarsitul acestui ciclu. De fiecare data, sfarsitul unui astfel de ciclu a insemnat schimbarea lumii, mai spune Braden.
Este vorba despre pozitia Pamantului in Spatiu, despre relatia sa cu Soarele si pozitia Planetei noastre, in Galaxia noastra Calealactee.

Aceasta pozitionare schimba conditiile de viata de pe Pamant. Cum reactionam noi, ca oameni sub impulsul acestor schimbari pe care le resimtim? Devenim combativi? Sau suntem impreuna pentru a trece in aceasta noua etapa? Acestea sunt greselile pe care le-au facut civilizatii din trecut si care au dus la caderea celor mai mari culturi din istoria umanitatii. Acestea au existat, sunt numeroase evidente. Dar ele s-au prabusit de fiecare data chiar in momente de sfarsit de ciclu. Intrebarea este de ce <<sfarsitul>> de acum ar fi diferit?”

Ar trebui de fapt sa invatam din greselile trecutului… Iar tehnologia din ziua de astazi ar trebui sa ne faca sa privim cu foarte mare optimism aceste schimbari si tensiuni pe care le simtim in jurul nostru.
Sunt atat de multe comunitati online si oameni care isi transmit mesaje pozitive, de iubire si de acceptare. De fapt, poate ca fiecare dintre voi stie cum pagina sa de Facebook este inundata de mesaje intelepte, de pozitivitate. Este un moment cand umanitatea pare sa fie pregatita sa inteleaga si sa traiasca mai armonios.

Noua noastra chemare este sa fim impreuna. Fie ca suntem sau nu de acord cu toate aceste presupozitii despre 2012 si solstitiul ce va avea loc peste exact o saptamana; fie ca suntem de acord cu toate aceste mituri mai mult sau mai putin explicate din punct de vedere stiintic, este totusi foarte reconfortant sa observi in jurul tau cum tot mai multi oameni imbratiseaza cu zambetul pe buze, starea sa de umanitate si cum in sufletele tuturor isi face simtita prezenta… Constiinta.

„Va puteti inchipui o lume in care toata lumea sa fie libera, fericita si vesela, o lume in care toata lumea sa traiasa in generozitate si sa ofere liber, fara alte constrangeri. Va puteti inchipui aceasta lume? Pare aproape imposibil sa ne-o imaginam, ar fi un loc cu totul si cu totul deosebit. De fapt aceasta este treaba noastra. Daca tot mai multi dintre noi ar ajunge la acel nivel al constiintei, cred ca toata Planeta se va transforma.” – adaptare dupa un citat de Dennis Genpo Merzel – maestru ZEN

 

Sursa: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12961/despre-21-12-2012/pagina-2.html

Lasati un raspuns