Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Reactia Vaticanului la predictiile privind sfarsitul lumii

Directorul Observatorului astronomic al Vaticanului, preotul José G. Funes, atrage atentia ca ipotezele maya privind sfarsitul lumii sunt “false”, explicand ca, din punct de vedere crestin, nu va exista un sfarsit al lumii, ci o transformare a acesteia, spre viata, intr-un moment viitor necunoscut, transmite MEDIAFAX.

“Oamenii au avut mereu intrebari despre originea lor si despre existenta. De unde venim si unde mergem? – aceasta este intrebarea care a strabatut mileniile.  De multe ori, la aceasta intrebare pot fi date raspunsuri nerationale. In presa si pe Internet, se vorbeste zilele acestea despre sfarsitul lumii, pe care mayasii l-ar fi prevazut pe 21 decembrie 2012. Daca facem o cautare pe Google, pe acest subiect sunt 40 de milioane de rezultate. Conform acestei asa-numite profetii, ar urma sa se produca o aliniere a planetelor si a Soarelui cu centrul Caii Lactee, precum si o inversare a polilor magnetici ai Terrei. Nu merita sa discutam fundamentele stiintifice ale acestor afirmatii (evident false)”, explica, in revista oficiala a Vaticanului – Osservatore Romano -, preotul José Gabriel Funes, directorul Observatorului astronomic al Bisericii Romano-Catolice.

“In 2003, cand predam la Universitatea din Tegucigalpa, in Honduras, un curs de astronomie extragalactica (…), am avut ocazia de a vizita ruinele maya de la Copán si de a admira de aproape marile capacitati de observare a cerului pe care le aveau aceste popoare. In orice caz, nu isi puneau problema daca Pamantul sau Soarele erau in centrul universului. Erau interesati mai mult de gasirea logicii repetitive in evenimentele trecute, pentru a putea prezice viitorul. In cultura maya, timpul avea o dimensiune ciclica, repetitiva. Astronomia se dezvolta in functie de politica si religie, cu obsesia ciclicitatii temporale”, adauga oficialul Vaticanului.

 

Sursa: http://infoportal.rtv.net/articol~din-actualitate~info-3598966~reactia-vaticanului-la-predictiile-privind-sfarsitul-lumii.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

Lasati un raspuns