Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

HOROSCOP URANIA. VEZI predicțiile pentru săptămâna 16 decembrie-22 decembrie

Perioada cuprinsă între 16 și 22 decembrie este marcată de o diversitate de aspecte astrale care provin din poziționarea planetelor în diferite semne zodiacale. Ocupate vor fii de-a lungul acestei săptămâni Scorpionul, Săgetătorul, Capricornul, Peștii, Berbecul, Taurul și Gemenii.

BerbecPentru berbec înseamnă că nu vor rămâne decât 4 case goale de aspecte, de la rac până la balanță. Luna va trece prin semnul lor zodiacal între 21 și 22 decembrie și le va da acestor nativi destul de multe impulsuri, inițiativă, ambiție, uneori poate chiar un strop de aroganță, dar evenimentele se petrec într-o notă destul de confortabilă și mai puțin stresantă, chiar dacă în ziua de 21 decembrie Soarele intră în semnul Capricornului și începe teoretic să facă cuadratur cu Soarele natal al berbecilor, semn în care se vor mai afla Pluto și Marte. Ba dimpotrivă, aș spune că până la o anume stare de încordare și nemulțumire care va produce abia în ianuarie, aceste 3 planete reprezintă și ele un motiv de energizare în plus.

Îi obligă pe cei născuți în Berbec să acționeze, să muncească, să se agite, să vorbească, să se lupte, să facă demersuri, să se implice. Soarele în Capricorn le luminează Casa a X-a, în ciuda faptului că se apropie sărbătorile și că este sfârșitul anului, în ciuda faptului poate că ar dori să fie lăsați în pace și să se odihnească sunt suficiente motive de agitație, de implicare, de activititate. Depinde și de vârsta pe care o au sau ponderea pe care, prin meserie și statut social, o au într-un univers al preocupărilor publice.Accentele particulare ale săptămânii viitoare vin de la drumuri, străinătate, dorință de a călătorii, de a face o mică excursie și tot felul de neputințe, interdicții, complicații, amânări, discuții sau certuri chiar în jurul subiectului. O serie de încurcături se pot ivi chiar la drum, dar acestea sunt niște mici nemulțumiri care vin și trec, nu reprezintă încurcături majore. Luna străbate un segment de la Vărsător până la Taur pe 19, 20 și puțin din 21 decembrie Luna se va afla în Pești. Ne va da destul de multe idei interesante, fantezie, dorință de a fii original, de a trăi sărbătorile sau un moment liber, de respiro într-un fel mai subtil. Nu chiar toată lumea este foarte dornică să se obosească, să alerge, să cumpere, să care, să se obosească și, mai ales, să se epuizeze în petreceri costisitoare energetic.

Vor dori să petreacă sărbătorile mai liniștit, mai împăcat, cu mai multă tihnă, cu posibilitatea unei reculegeri interioare, a unei recuperări de forțe fizice sau trupești și, în sfârșit, al posibilității a reveni repede si în formă după trecerea acestor momente de stres în așa fel încât adaptarea să fie cât mai simplă. În cazuri speciale comunicarea cu străinii sau relațiile care se desfășoară dincolo de graniță pot să aducă noroc, o deschidere, o promovare profesională și destul de multe invidii și contradicții sau gesturi menite să le blocheze accesul spre un statut special în afara granițelor țării unora dintre nativii din berbec. Vești bune de la rudele din străinătate, de la prieteni sau de la instituțiile oficiale care mici semne de bucurie sau care trimit discrete mesaje că un lucru e pe cale să se împlinească ori vești modeste, dar totuți bune cu privire la drumul unor acte, hârtii oficiale și documente.

Taur

Cei care s-au născut în zodia Taurului vor avea începând cu ziua de 21 decembrie timp de 4 săptămâni susținere de la Soare într-un semn de pământ al Capricornul și vor avea posibilitatea, chiar și în perioada 16-22 decembrie, firește și ulterior, să își sedimenteze niște idei, să își consolideze niște opinii, să își structureze o atitudine care să justifice mai târziu sau să motiveze, fie o decizie, o schimbare de viață sau un proiect pentru care trebuie să facă un efort.

Iarăși, teoretic, întreaga predispoziție dinspre Capricorn le dă celor născuți în zodia Taurului și nevoia de a învăța ceva, de a completa, de a cunoaște, de a evolua sau de a adăuga niște elemente necesare, cum ar fii o reactualizare a informației, o aducere la zi, o punere la punct cu ultimele elemente care țin de meserie, profesie sau activitate socială. Pentru acești nativi săptămâna rămâne complicată pe axa banilor, nu este o noutate este un element specific de câteva săptămâni de când Luna neagră se află în tranzit prin Casa Banilor .Dacă zilele trecute a făcut, acestă Lună neagră, o conjuncție la grad perfect cu Jupiter acum ea face, pe de-o parte, opoziție cu Mercur, apoi Jupiter însuși de va afla pe 22 decembrie într-o contradiție pronunțată cu micul benefic, ceea ce înseamnă că cei 2 benefici se contracarează reciproc și o serie de gesturi care ar fii trebuit să normalizeze un regim financiar sunt blocate, pe de-o parte de persoane care intervin, pe de altă parte de legislație, de discuții, de condiții sau de restricții.

Secvența financiară este pentru săptămâna viitoare destul de complicată, destul de tensionată. Saturn se află deja la aproape 9 grade, Scorpion a mers foarte repede, ținând cont că a intrat doar de 2 luni în acest nou traseu zodiacal. De aici face tot felul de relații care pot să fie întru-câtva profitabile, dar nu pentru toate semnele zodiacale. Pentru ce care s-au născut în Taur însă, prezența planetei Saturn în Scorpion oricât de multe aspecte bune ar face, rămâne un spațiu al tensiunilor, al răscolirilor, nemulțumirilor și conflictelor parteneriale și, implicit, patrimoniale care decurg de aici.

Dacă este vorba despre conflicte și neînțelegeri cu asociații dintr-o firmă atunci aceste conflicte se restrâng asupra beneficiilor și patrimoniului însuși care poate să fie speculat, furat sau în mod sensibil limitat și micșorat. Dacă este vorba de partenerul de viață pot să apară, nu neapărat în această săptămână, dar de-a lungul timpului în 2012 cât a mai rămas și în 2013 o serie de episoade care presupun delimitări, acesta este termenul. Lucrurile mele, lucrurile tale, partajul judiciar, despărțirile care se asociază în chip nefericit cu cearta pe bunuri, chiar dacă bunurile sunt mărunte, chiar dacă bunurile sunt mari, implicare, încrâncenarea este la fel de mare și uneori poate de nejustificată ținând cont de acte, de legislație, de evidență sau de considerațiile morale.

Gemeni

Pentru cei care s-au născut în zodia Gemenilor săptămâna viitoare este destul de problematică în plan personal.unii oameni sunt lezați, atacați, alții sunt vulnerabili, slabi din punct de vedere fizic, mental, intelectual, ba chiar și din punct de vedere imunitar. Răscoliri, nefericire și în permanență o versatilitate a stărilor interioare care, uneori, frizează patologicul. Dau din râs în plâns și invers, sunt bine, binișor o oră, 2, 3 pe zi sunt veseli, familia spune „iată și-a revenit” și, buf, care iarăși într-o stare de nemulțumire, de revoltă, de furie, asociată uneori cu gesturi distructive, să rupă, să sparga, să strice, să altereze, să deformeze, să răstălmăcească. Relațiile parteneriale suferă primele de pe urma acestor convulsii interioare.

Rețineți că după-amiaza zile de 21 decembrie și întreaga zi de 22 este pentru acești nativi plină de provocări și de nemulțumiri, de stres. Conflictul este, așa cum spuneam adineauri, unul trăit în planul interiorității, au ei ce au cu propria lor persoană, dar este trăit și într-o dimensiune a alterității, adică a alterării, ci a celuilalt, al altora. Că sunt parteneri, dușmani, că sunt persoanele cu care se judecă, se ceartă, se răfuiesc sau sunt persoanele cu care ar avea de gând să se căsătorească ori cu care ar avea de gând să ajungă la divorț, certurile sunt la ele acasă, multe dintre ele sunt sonore.Cei născuţi în zodia Gemenilor izbucnesc repede, n-au stare, n-au linişte, n-au calm, nu se pot stăpâni, n-au răbdare să asculte, de aceea dau şi răspunsuri pe alături cu drumul, de aceea şi înţeleg prost, de aceea şi bunele intenţii se lovesc de un zid de neputinţă.

Din punctul de vedere al sănătăţii rămâne acelaşi marcaj, nu e nou, e deja bătrân de două luni aspectul şi din nefericire va rămâne în continuare valabil, prin pretenţa planetei Saturn în Scorpion, în Casa a VI-a a bolilor scurte de fiecare zi care pot să răpscolească şi din punct de vedere endocrin, hormonal, psihic o structură care se fragilizează.

În sfârşit, ar mai trebui luat în calcul un întreg lanţ de evenimente, care se produc fie direct la locul de muncă, fie prin recul lovesc şi în regimul muncii. Este vorba de beneficiu financiar, de salarizare, de încadrare, de atribuţii, de atitudine, de postură. Sunt destul de multe cancan-uri şi destul de multă lipsă de respect, de preţuire sau de apreciere la adevărata valoare a unor nativi care s-au născut în semnul Gemenilor. De aceea, o serie de nemulţumiri care se conturează acum la locul de muncă se pot accentua sau, încetul cu încetul, se pot evidenţia.

Dacă până acum nu au fost vizibile, ele încep să devină sonore. Dacă au fost discrete, ele încep să devină acute şi deranjante. Atenţie că Soarele intră în Casa a VIII-a şi pune tot felul de restricţii, bariere, interdicţii sau amânări cu privire la posibilitatea de a intra în stăpânire, în posesie a unor bunuri, a unor bani sau a unor situaţii avantajoase, de pe urma cărora ar decurge şi un oarece câştig financiar.

Rac

Cel mai important aspect al săptămânii viitoare este conturat de Soare, care în ziua de 21 decembrie va intra în Capricorn şi va aduce o lumină specială asupra Casei Parteneriatului, Duşmăniilor, dar şi Proceselor. Litigiile, certurile, confruntările, disputele cu hotărâre judecătorească sau fără, cu contestare sau fără, încep să devină o problemă esenţială. De fapt, această Casă a VII-a începe să le dea celor născuţi în Rac chestiuni de orgoliu şi demnitate, de atitudine, stil şi metodă, de principialitate, de legislaţie, de adecvare, foarte multă ostilitate, certuri şi ripostă brutală, dură, poate că sunt şi tracasaţi, exasperaţi, unii dintre nativi. O serie de conjuncturi de pot altera şi strica, dar Soarele va aduce până pe 20 ianuarie posibilitatea ca ipostaze, care presupun nomă, lege, aplicare, înţelegere, să nu mai fie atât de sugrumate sau răstălmăcite sau să fie lăsate în pace să acţioneze sau să se acţioneze în numele lor, în beneficiul nativilor.

Primul sfat, primul îndemn, în legătură cu această conjunctură astrală care se construieşte de la sfârşitul săptămânii viitoare este înarmarea cu răbdare, cu capacitate de luptă, cu rezistenţă fizică şi psihică şi, fireşte, este total neindicat abandonul, cedarea sau concesia, inhibarea, teama, frica şi interdicţia interioară cu privire la susţinerea unui punct de vedere ori a unui drept care li se cuvine acestor nativi.Al doilea element important care  începe să se contureze din ce în ce mai neplăcut pentru astrolog, analizând harta celor născuţi în Rac, este legat de sănătate. Acolo deşi nu sunt planete rele, sunt doi benefici, ei sunt în opoziţie, deci mare lucru nu pot să construiască. Este exact ca doi prieteni care ar putea ei să îl ajute pe un al treilea, dar deocamdată nu pot să facă nimic pentru că nu au găsit cu cale decât să se certe între ei şi să se blocheze. Această baricadare astrală este de natură să le creeze şi disfuncţii la nivelul percepţiilor, al judecăţii, al logicii. Nu vor fi chiar atât de logici şi de raţionali nativii din zodia Racului, vor fi subiectivi, pătimaşi şi într-o anumită conjunctură astrală care ţine şi de harta personală se pot crea şi dezechilibre, momente de depresie, de deznădeje, de aceea, nu întâmplător, adineauri, tocmai îndemnam spre cumpătare şi spre echilibru interior.

Tot felul de idei, care mai de care mai strâmbe şi mai nocive, dar şi mai mincinoase, atenţie, vin spre nativii din Rac. Feriţi-vă de tot felul de false informaţii şi de avertismente, feriţi-vă de aşa-zişi prieteni care mai mult vă încurcă, sau care, fără să-şi dea seama, lucrează în detrimentul dumneavoastră. În sfârşit, regimul muncii ar putea să fie secvenţial, oarecum bun, unora li se poate promite şi nu spun că ar fi o promisiune deşartă. Nu este vorba de celebra vorbă din popor “marea cu sarea”, ci de o propunere onestă, dar modestă financiar, pe termen scurt. Cineva să-şi găsească un loc de muncă pentru o lună, pentru trei luni, pentru şase luni, pentru un răstimp mic, un entres-deux până găseşte ceva mai bun, ceva mai stabil, ceva conform cu studiile, pretenţiile sau pregătirea ori competenţa sa. Este un mic respiro financiar de pe urma acestei activităţi. Poate să fie vorba şi de o colaborare sau şi de un al doilea loc de muncă.

Leu

Pentru cei care s-au născut în zodia Leului, săptămâna viitoare aduce plăceri. Unele dintre ele ţin de  arta culinară. Vor găti şi vor mânca. Se vor gândi la mâncare şi se vor dedica unor prânzuri sau unor cine care să depăşească aspectul firesc al unei mese de peste an. Îşi pregătesc tot felul de feluri de mâncare mirobolante, cu ingrediente exotice, cu produse scumpe şi rafinate, stropite din belşug cu vin. Nu este un semn al beţiei propriu-zise sau al pierderi în alcooluri tari, în schimb, este un semn al unor plăceri distilate, al rafinamentului sau al unor plăceri artistice, estetice, senzoriale, gustative care se înteţesc. O masă însoţită de o muzică bună, de o discuţie bună, de prieteni remarcabili sau care să vină în contextul unei vacanţe sau al unei apropieri de oameni care la rândul lor se dedică acum distracţiei, plăcerilor şi rafinamentului, despre care aşa cum spuneam adineauri, nu este doar culinar.

Mulţi se întâlnesc seara  ca să vadă un spectacol de teatru, să asculte muzică, după care rămân împreună şi, tot discutând şi comentând, îşi oferă aceste delicii. Săptămâna este interesantă pentru aceeaşi nativi dacă vor să facă cuceriri, bărbaţii sunt irezistibili, sunt chiar predestinaţi aş spune, să facă cuceriri, sunt şi atrăgători, aşa încât prea mult nu trebuie să muncească, vin femeile singure spre nativii din zodia Leului. Acum felul în care se va desfăşura, consecinţele pe care le va avea o astfel de aventură sau aventurile este mai greu de estimat acum, ar trebui făcut un studiu individual, cert este că nativii din zodia Leului se gândesc mult, îşi doresc mult şi s-ar putea să şi consume foarte multe astfel de plăceri trupeşti.Uneori, această risipire este costisitoare şi vor scoate bani. Alteori, s-ar putea să se întâlnească într-un chip nefericit, neplăcut şi enervant, ba chiar şocant, surprinzător, cu prieteni pe aceleaşi coordonate. Adică, Leul cu încă un prieten să constate că sunt atraşi de aceeaşi femeie sau că se îndreaptă spre un câştig de un anume fel ori se dedică unor plăceri care încep să aibă prea mulţi competitori, prea mulţi privitori şi nu mai sunt nişte plăceri private sau individuale.

Săptămâna le mai aduce o serie de aspecte de care nu au niciun chef, pe care nu doresc să le onoreze, dar care le grevează această stare de detaşare, în care deja au început să se proiecteze şi pe care şi-o cultivă. Bucuriile de care am vorbit până acum pot fi umbrite de sarcini de serviciu majore, de şedere la locul de muncă mult peste program, de ore în plus poate, pentru a face faţă unor zile libere, în sfârşit de momente pentru care omul ar trebui să facă un efort deosebit să reziste. Să muncească două-trei zile non-stop, să muncească și noaptea, să primească sarcini de serviciu pe care alți colegi nu le-au putu face sau accidentele de la locul de muncă ale unuia și altuia să se reflecte într-un chip negativ, mai ales pe timpul liber al acestora. Pleacă șeful, trebuie să îi țină locul, pleacă 2 colegi, nu spunem în ce context, că pleacă într-un concediu, că părăsesc locul de muncă, își dau demisia, în fine, sunt tot felul de ipostaze în care o activitate este lăsată baltă de cineva și obligatoriu trebuie să fie preluată de un nativ din zodia Leului.

Fecioară

Cei care s-au născut în zodia Fecioarei vor avea o săptămână puternică, încărcată, evidentă din punct de vedere social și biografic. Sunt probleme care privesc familia, sunt probleme care privesc imaginea socială, greutatea profesională, strălucirea, numele. Unii vor obține un succes în pofida tuturor dușmanilor, al tuturor opreliștilor, alții vor reuși să obțină ceva, un premiu, un câștig bănesc, o postură, o numire, dar cu foarte multe contestații și opoziții, poate chiar umbrind această bucurie a unui succes, evident, atât de greu obținut.

Alteori sunt drumuri multe, mărunte, scurte, intempestive, nepremeditate și în mare parte nedorite, legate de casă, gospodărie sau de situația în care se află rudele apropiate, inclusiv părinții. Se pot face două drumuri, se pot face patru drumuri, cum spuneam, repetate. Unele dintre acestea pot să privească și o scurtă deplasare în străinătate. Au un caracter de urgență, alarmează pe nativul din Fecioară și prin asta puțin îi schimbă orarul sau modul de viață sau reperele unei săptămâni, până nu de mult bine bătută în cuie și fixate în agenta de lucru.Ar trebui să țină cont aceiași nativi că începând cu 21 decembrie Soarele începe să le fie un aliat pentru că va intra în semnul de pământ al Capricornului și pune probleme în funcție de viața și vârsta fiecăruia sau de disponibilitate, fie într-un plan sentimental, fie într-un plan creativ. Mai interesant este că toți cei ce lucrează, activează într-un domeniu unde este nevoie de proiecție, visare, imaginație, inteligență, sensibilitate creatoare, sunt acum mai puțin sensibili si mai puțin creatori, dar foarte, foarte predispuși să ducă la bun sfârșit un proiect, să muncească la ceea ce se cheamă finisare, tușă finală, ultimile operațiuni într-un demers care trebuie să fie strălucitor, pe termen lung, care să aibă toate datele unui proiect meritoriu.

Sunt în stare să muncească zi și noapte, sunt în stare să muncească fără să mănânce, fără să doarmă, fără să desfășoare alte activități, cum ar fii o plimbare, un respiro sau o relaxare. Uită de toate acestea, se cufundă într-o muncă minuțioasă, detaliată și fac pași importanți sau chiar ajung în punctul final, cel al bucuriei muncii împlinite și al termen respectat din punct de vedere contractual.

Pe de altă parte, dacă este vorba de aventuri, dacă este vorba de cuceriri, dacă este vorba de pasiuni sentimentale, atunci am putea spune că acestea sunt cenzurate, uneori chiar inhibate, limitate sau privite cu prudență, cu circumspecție ori cu ironie răutăcioasă, ca și cum „numai de asta nu am eu timp, numai de asta nu am eu chef. E, si ce o să-mi aducă?”, tot felul de replici și zicale, de comentarii critice și de ad-notări în ipoteza unei apropieri de o persoană. Cu toate acestea oricât ar fii ei de critici, de cârcotași și de refractari, ori chiar de ostili zicând „am atâtea pe cap, atâtea aventuri, îmi trebuie să dispară femeile din viaţa mea”, să ştiţi că s-ar putea să apară, s-ar putea să nu scape de această pacoste care este o frumoasă poveste de dragoste. Situaţia este valabilă şi pentru femei.

Balanță

Teoretic, dar poate şi practic, cei născuţi în zodia Balanţei ar trebui să facă plimbări, mici excursii, escapade, drumuri sau călătorii. Unele dintre ele pot să fie legate de străinătate, altele presupun doar deplasări frecvente pe perioade mai mici de timp. Relaţii intense de dialog cu fraţii şi cei apropiaţi. Pentru unele persoane care s-au născut în Zodia Balanţei se poate pune problema unor examene de pe de acum la sfârşitul anului, al unor verificări, al unor etape de consolidare a cunoştinţelor, dar şi de verificare, o perioadă de probă, o perioadă în care ei au fost ţinuţi sun observaţie şi care acum se încheie. La capătul acestui demers profesional există un calificativ, o notă, o apreciere şi, eventual eliberarea unui document. Un certificat, un atestat, fie de absolvire a unei forma de învăţământ, fie o apostilă pusă pe un dosar care să le permită acestora accesul într-o instituţie.

Conotaţia astrală este stufoasă, bogată şi nu întotdeauna atât de confortabilă pe cât  şi-ar dori-o aceşti nativi. Uneori ea se poate asocia cu un ghinion sau cu o situaţie neprevăzută care le depăşeşte puterile, fie de control, de coordonare sau de împiedicare. Iată, aşadar, în preajma datei de 22 decembrie, unii s-ar putea să fie dezamăgiţi s-ar putea să fie amânaţi ori chiar respinşi din diferite motive care pot să fie pretexte, pot să fie fleacuri sau pot să fie nişte răstălmăciri ale legii, abuz, exces de zel, incompetenţă găunoasă a celor care sunt chemaţi să dea un verdict, să pună o notă.De aceea, unii dintre nativii din balanţă se pot enerva şi pot face contestaţii, cereri, reclamaţii, întâmpinări, să intre în audienţă, să dea telefoane, să facă diligenţe pentru a se reglementa această situaţie ne la locul ei şi ne în concordanţă cu o serie de prerogative ale legii. Noţiunea de lege, demnitate, autoritate, de echitate, de pertinenţă se va pune destul de frecvent, ba chiar se va şi rosti, cu atât mai mult cu cât nativul este mai tânăr. Aspectul lui priveşte pe cei care au terminat o formă de învăţământ, care sunt în plin proces de perfecţionare şi maturizare. Aspectul este mai puţin important sau nu se valorifică deloc, cu cât nativii depăşesc 55 de ani.

Situaţia Casei a IV-a, cea locuită de Capricorn, este pentru nativii din Balanţă, după 21 decembrie, mai preocupantă. Ea aduce corvezi şi tot felul de neputinţe a celor din familie, care sunt, în felul acesta, pus în braţele nativului în Balanţă. El trebuie să găsească, timp, răbdare, bani şi rezistenţă fizică ori psihică la efort, la stres, la necazurile acelora, trebuie să găsească resursele interioare şi suficient de multă mobilitate pentru că sunt chestiuni bătute în cuie. Unul dintre părinţi este ţintuit la pat, o situaţie este de nerezolvat de azi pe mâine, care are nevoie de mult timp, de mulţi bani sau de nişte zile, săptămâni şi luni pentru a se rezolva într-o concordanţă cu legislaţia şi mersul instituţiilor care trebuie să decidă, să hotărască şi să rezolve într-un fel o chestiune care îi priveşte pe părinţii sau familia unui nativ din Balanţă, cum spuneam. Nu sunt motive de bucurie, ba dimpotrivă, sunt şi motive de enervare.

Scorpion

Specială ar trebui să fie de acum încolo perioada care va începe cu dimineaţa zilei de 21 decembrie, timp de o lună de zile, Soarele în Capricorn le va da nativilor din Scorpion principialitate, frigiditate, inflexibilitate, abordarea unor chestiuni de pe principii ireconciliabile. Persoane incomode vor fi de acum încolo Scorpionii, pentru că, ori de câte ori vor deschide gura vor începe prin a face o trimitere sau prin a invoca ori prin a aborda prin conduită, gândire şi concluzii, o serie de tipicuri care provin din justiţie, din mediul legislativ. Vor face trimitere la acte, hotărâri şi decizii care trebuie să fie ascultate şi respectate. O serie de persoane ar putea să nu înghită cu foarte multă uşurinţă o astfel de atitudine corectă, hiper-corectă, care nu cunoaşte şi nu vrea să înţeleagă dreptul omului la a se abate de la drumul drept.

Dacă nu este vorba de persoane importante, ci este vorba de relaţii de familie, mai ales de relaţii între fraţi şi apropiaţi ori vecini şi cunoştinţe superficiale, atunci Scorpionii sunt un pic îngâmfaţi, sunt ostenativi în felul în care îşi etalează cunoştinţele, corectează pe toată lumea, verifică pe toată lumea, îi pun pe toţi la rând şi nu sunt deloc nişte fiinţe chiar atât de vesele, de drăgălaşe şi de blânde.Unii s-ar putea să-i evite tocmai pentru că vor constata că aceştia trec printr-o pasă proastă cum se zice, ba chiar li se va spune “săptămânile astea nu se poate vorbi cu tine, vorbim noi mai incolo”. Cu siguranţă, această combinaţie pe care eu o denumesc “artileria grea”, adică Soare, Pluton şi Marte în Capricorn, în Casa a III-a, le dă Scorpionilor această scorţoşenie. Este un fel de a se impune şi de a-şi impune autoritatea într-un mediu apropiat familial sau într-un mediu social, oficial.

Chestiunie băneşti rămân, ca şi săptămânile trecute, amestecate cu tot felul de amânări, interdicţii, blocaje sau negări. Să neagă discuţia, nu se mai recunoaşte contractul, se retractează promisiuni, oamenii nu se ţin de cuvânt. Nu pot să spun că Scrpionii sunt cei care strică aceste parteneriate cu consecinţe, teoretic, bune înrtr-un plan financiar. Ceilalţi sunt destul de incorecţi, ceilalţi se poartă ca nişte Păcălici şi încearcă să foţeze mâna unui nativ din Scorpion şi au şi găsit pe cine să păcălească.

Acum, faptul că nu ies toate aceste şmecherii, este un lucru bun, dar nu este şi lucrul cel mai important, pentru că întregul context astral foarte răscolit, duplicitar, periculos şi destul de bine ambalat într-o formă frumoasă sau destul de bine consolidat printr-o prezentare cu false argumente şi justificări legale este de natură să le încurce proiectele chiar şi Scorpionilor, care se văd nevoiţi să intervină şi să facă ordine în această dezordine care este mai întâi morală, apoi este atitudinală, apoi este cu implicaţii sociale şi, în sfârşit cu consecinţe penale.

Săgetător

Cei care s-au născut în Săgetător vor beneficia de tranzitul planetei Venus, prin chiar semnul lor zodiacal, începând cu ziua de 16 decembrie. Chiar dacă din multe alte puncte de vedere pe care le vom detalia imdeiat nu sunt prea multe beneficii, într-un plan strict personal, adică organic, psihic, al sănătăţii, planeta Venus are un impact pozitiv, poate chiar salutar. Dă reaşezare de sine, beneficiu trupesc, vindecare, calmare a spiritului, natură optimistă, veselă şi generoasă, chef de ducă, de excursii de plecări, dorinţă de mişcare, de circulaţie, de contacte umane, de schimburi de idei, de experienţe plăcute, de distracţie şi veselie.

Partea mai complicată provine de la relaţiile amestecate, mai mult tumultoase şi tulburi, difuze, pe care trebui să le suporte într-o relaţie partenerială. Unii sunt nemulţumiţi de bărbat sau de nevastă, lasă că nici aceia, într-o relaţie cu Săgetătorul nu se poartă bine. Spun minciunele, nu sunt foarte corecţi, sunt egoişti, interesaţi, apucători, mercantili şi calcă strâmb. Pe de altă parte, într-o relaţie cu partenerii de afaceri se poate vorbi de ceva mai mult, de păcăleală, să nu spun eu chiar furt cu acte în regulă, de tot felul de hârtii mincinoase, care ar dovedi cheltuieli care în realitate nu au fost făcute, sume care nu sunt acelea dacă se face o verificare riguroasă.Atenţie mare pentru toţi cei care desfăşoară activităţi comerciale. Atât cu cei cunoscuţi şi verificaţi, cu partenerii mai vechi de muncă sau de câştig, cât şi cu nou-veniţii într-un teritoriu al relaţiilor comerciale. Aşteptaţi-vă din punct de vedere procesual la situaţii amestecate în care o probă juridică administrată să fie acceptată şi alta respinsă, dar acceptarea să fie a celei mai puţin importante sau a celei chiar neadevărate, exagerate, inventate ori deformate poate chiar de către rivali, de partea adversă și să fie respinsă proba corectă, cea utilă, necesară pentru restabilirea adevărului. Înarmați-vă cu răbdare și cu tenacitate în a susține adevărul, în a-l apăra și în a alunga toate tentativele de măsluire a realității.

Este un moment în care, din păcate, oamenii incorecți au destul de multe șanse, au spor asupra celor care s-au născut în semnul Săgetătorului. În sfârșit, ar mai trebui să vegheați și din punct de vedere financiar de-acum încolo, timp de o lună, pentru că predispoziția pe care o are Soarele în Capricorn este să limiteze cheltuielile, să aducă neputințe, amânări și blocaje. Nu este vorba de lipsă de bani prin risipă, este vorba de capacitatea de a se îndestula un cont în bancă cu banii necesari efectuării unor plăți sau chiar cu ceea ce zice românul din bătrâni „să rămână pe geantă”.

Capricorn

În ziua de 21 decembrie, în preajma orei 14, ora Bucureștiului, Soarele intră în zodia Capricornului, părăsește Săgetătorul și începe să le dea nativilor din acest al treilea semn de Pământ toate vibrațiile pozitive, cum ar fii susținere energetică, posibilitate de însănătoșire, stabilitate mentală, intelectuală, formă bună fizică. Îl au și pe Marte care, deasemeni, le este de ajutor de câteva săptămâni. Momentul pe care noi îl marcăm pe 21 decembrie e legat de Solstițiul de iarnă este, defapt, și momentul cu care Soarele debutează în zodia Capricornului și le dă acestor nativi tot felul de secvențe de viață personală și de univers interior reconfigurat care anul acesta capătă niște dimensiuni oarecum speciale.

Problemele de familie le vor reprezenta o preocupare în plus sau o greutate existențială, alta decât cea îndurată până acum sau poate că abia acum încep să se complice lucrurile. Planeta Venus intră pe 16 decembrie dimineața în Săgetător și în felul acesta le aduce acestor nativi pe Casa Sănătății, mai ales a bolilor lungi și cronice o serie de predispoziții favorabile pentru ameliorare, vindecare rapidă, însănătoșire și mai ales pentru schimbarea atitudinii, a mentalului față de boală, suferință, durere, spimă de necunoscut, de tratament, de operație de viitor.Optimismul este nota generală și pentru mulți dintre Capricorni toate elementele care i-au scos din sărite, i-au obosit, i-au epuizat cu privire la evoluția unei boli sunt acum pe cale să se risipească. Asta nu înseamnă că un motiv real, existent, justificabil și regăsibil prin analize, prin parametrii unor probe de laborator să nu persiste, dar în general nota este de mai bine. Pentru cei care s-au confruntat doar cu niște discrete afecțiuni cu stări proate de moment, începând din 16 decembrie lucrurile vor avea o tentă mai bună, mai blândă.

Este de reținut faptul că în ziua de 22 decembrie cei doi benefici, micul și marele benefic Venus și Jupiter, se află într-o opoziție la grad perfect pe axa Gemeni-Săgetător, pe axa Caselor Sănătății, ceea ce poate să pună la un moment dat, într-un chip mai răspicat, o decizie. Unii, de exemplu, nu vor fii de acord cu conduita pe care o sugerează medicul, alții după o îndelungă și responsabilă meditație nu vor fii de acord să se opereze sau să accepte ca în organismul lor să se producă intervenții majore, invazive, uneori poate chiar amputante.

Asta în situația în care, într-adevăr, există vorba de o boală declanșată despre care în ultimele săptămâni și luni s-a făcut destul de mult caz. Nu putem să adăugăm la aceste scurte conturări ale săptămânii viitoare, din punct de vedere astrologic, decât niște precizări care sună mai mult a avertisment și anume faptul că se pot înregistra o serie de situații care pot fii interpretate ca neplăcere, ghinion, încurcătură, veste proastă , alarmantă la locul de muncă, neșanse și șicane, relații complicate și date peste cap de o serie de persoane care spun ce nu trebuie, vorbesc unde nu trebuie sau pur și simplu inventează.

Pești

Cei care s-au născut în zodia Peştilor au parte de satisfacţie şi bucurie socială şi profesională, nume bun, laudă, admiraţie şi preţuire, premii şi bani, notorietate sau uşurinţă în a obţine ceea ce-şi doresc dintr-o perspectivă socială, poate chiar şi politică. Din punct de vedere economic lucrurile nu sunt relevante. Cercetând harta cerului pentru aceşti nativi, în perioada 16-22 decembrie, nu putem să observăm decât aceleaşi chestiuni care vin dinspre familie, gospodărie şi domiciliu, pe principiu alternativ, unele se rezolvă, altele se complică, unele încep să dispară din câmpul atenţiei de fiecare zi, altele devin acaparante, enervante, obsesive sau se instalează sub forma unui accident, evident, neprevăzut, nepremeditat, un accident domestic care poate să presupună o avarie, stricarea unui utilaj destul de important în economia gospodăriei pentru că nu e bine să ţi se strice aragazul sau frigiderul ori centrala electrică tocmai acum. De aceea, nu neapărat cheltuiala, cât ideea de remediere şi discomfortul sunt cele care se văd cu ochiul liber pe această hartă a cerului pentru săptămâna viitoare.

Şi, în sfârşit, un soare care va intra de pe 21 decembrie în Casa Prietenilor şi nu prea aduce foarte multă lumină. Ba, aş spune că unii dintre Peşti se izolează, se înstrăinează, ba poate chiar devin şi ostili. Începe să îi calce pe nervi că cineva insistă în mod nejustificat să vină la ei în vizită să-i cheme, să le facă programul, să-i invite, să le creeze în viaţa şi activitatea lor o breşă aşa-zisă de timp liber: “hai să ne distrăm, hai să bem, hai să dansăm, hai să ne plimbăm!”, dar Peştele nu doreşte acest lucru şi atunci sigur că acest fel insistent şi nejustificat de a interveni în viaţa lor îi face pe aceştia să devină destul de rigizi, de retractili, să-I pună la punct pe aceia, să facă precizările necesare, destul de caustice.Este o perioadă în care cei născuţi în Peşti nu au chef de prea multă veselie şi prietenie, vor să rămână singuri, să se auto-determine pe toate planurile, şi interioare şi exterioare. Vor să mănânce ce au ei chef nu ce le dă altcineva cu anasâna în farfurie, vor să doarmă când le este lor somn cu adevărat şi organismul le permite acest lucru şi nu când le face cineva program. Multe lucruri, atât bune, cât şi rele, care vin din afară nu sunt primite de nativii din Peşti, sunt conmsiderate agresiuni, ingerinţe şi excese de autoritarism. Chiar şi părinţii dacă vin şi încep să impună tot felul de restricţii sau oferă tot felul de plăceri, sunt privite cu egală antipatie şi lipsă de disponibilitate de către nativul din Peşti. Nici cele bune, nici cele rele care vin din afară, nu sunt acceptate, ba chiar sunt combătute de către aceşti nativi care, culmea, au şi resurse şi au şi spor. E suficient uneori să nu facă risipă de cuvinte, să se uite urât, dar atât de urât, încât ceilalţi să se veştejească în entuziasmul lor facil.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/horoscop-urania-vezi-predictiile-pentru-saptamana-16-decembrie-22-decembrie-1016002/pagina-articol/11.html

Lasati un raspuns