Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Evenimentele care vor avea loc SIGUR pe 21 decembrie 2012, ziua ”SFÂRȘITULUI LUMII”

Ziua de 21 decembrie 2012 reprezintă pentru mulți dintre pământeni data la care va veni sfârșitul lumii. În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult pe marginea acestui subiect care a stârnit panică sau controverse. Majoritatea predicțiilor se bazează pe calendarul mayaș, care prevede încheierea celui de-al 13-lea ciclu și începutului celui de-al 14-lea. De asemenea, în aceeași zi este preconizată și alinierea Soarelui și Pământului pe centrul Galaxiei noastre.

La fel cum s-a întâmplat înainte de 2000, anul despre care mulți aveau impresia eronată că marchează intrarea într-un nou mileniu și când așa-ziși profeți spuneau că omenirea se va sfârși, și 2012 a fost subiectul unor astfel de știri. Totul a început, la fel ca și în cazul lui 2000, dintr-o eroare în interpretarea calendarului mayaș. Conform acestuia, pe 21 decembrie 2012 se va încheia un al 13-lea ciclu și va începe un al 14-lea, și în nici un caz nu va veni Apocalipsa.

Însă, specialiștii ne liniștesc și contrazic profețiilor prăpăstioase legate de sfârșitul lumii. Din punct de vedere științific, cercetătorii au apreciat că la această dată va avea loc o aliniere a Soarelui și Pâmântului pe centrul Galaxiei noastre, Calea Lactee.

În timp ce unii spun că acest lucru va produce o mare schimbare pe Terra, scepticii sunt de părere că fenomenul va fi notabil strict din punct de vedere vizual, marcând doar solstiţiul de iarnă.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sfaristul-lumii-evenimente-427122.html

Lasati un raspuns