Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Turcii sunt convinși că vine “sfârșitul lumii”. Află de ce!

Un meteorit, de dimensiuni nu prea mari, a căzut în largul coastei Turciei, locuitorii oraşului din apropierea căruia a avut loc evenimentul l-au considerat un semn prevestitor al “sfârşitului lumii”, care ar urma să vină la 21  decembrie a.c., conform calendarului mayaş.  Printre locuitorii oraşului Ordu s-a instalat panica, după căderea meteoritului în noaptea de 12 decembrie spre 13 decembrie, în perioada ploii de meteoriţi Geminidele.

Primarul din Ordu, Orhan Düzgün, a confirmat căderea meteoritului, care a fost surprins de camerele de supraveghere de la o instituţie oficială. Edilul a făcut, totuşi, apel la locuitori să nu intre în panică.

“Mii de meteoriţi cad în fiecare an în diferite regiuni ale lumii. Nu există niciun motiv de panică. Conform datelor preliminare, meteoritul era mic şi a căzut în zona de coastă a oraşului”, a precizat el.
În perioada 4-18 decembrie, orbita Pământului se intersectează cu orbita curentului de meteoriţi Geminide. Apogeul ploii de meteoriţi s-a înregistrat în noaptea de 13 spre 14 decembrie, când numărul meteoriţilor în cădere a fost de 120 pe oră.

 

Sursa: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/turcii-sunt-convinsi-ca-vine-sfarsitul-lumii-afla-de-ce-175594.html

Lasati un raspuns