Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Apocalipsa se amână: 5,5 miliarde de oameni ”vor muri în următoarele decenii”

Cu sau fără legătură cu data de 21.12.2012, un investitor american de top, Jeremy Grantham, a publicat recent o perspectivă îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Grantham crede că locuitorilor planetei a depăşit cu mult capacitatea planetei de a ne susţine: Terra ar putea hrăni doar 1,5 miliarde de oameni. Restul… vor muri de foame!

Grantham crede că planeta poate susţine doar 1,5 miliarde de oameni, faţă de 7 miliarde câţi sunt acum pe Pământ, un număr care se îndreaptă cu paşi repezi spre 10-12 miliarde de persoane.
Practic, Grantham crede că cea mai mare parte a populaţiei globale va muri de foame în următoarele decenii. De ce?

Cauza: se epuizează rezervele de fosfor

Pentru că ajungem să epuizăm resursele finite ale unei materii prime, care este critică pentru capacitatea noastră de a produce mâncare: rezerva de fosfor.

Fosforul este un ingredient fundamental pentru îngrăşământ şi pe planeta noastră există o rezervă finită de fosfor. Viziunea experţilor este aceea că vom atinge “o producţie de vârf a fosforului” în următoarele câteva decenii, după care rezervele noastre de fosfor se vor diminua în mod implacabil. Pe măsură ce aceste rezerve se diminuează, nu vom mai putea să ne hrănim. Iar urmările sunt uşor de intuit. Cât este fantezie în această previziune și cât – argumentare la rece te poți lămuri pe www.financiarul.ro

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/apocalipsa-amanata-cinci-virgula-cinci-milioane-oameni-mor-urmatoare-decenii-427289.html

Lasati un raspuns