Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

China: arestaţi pentru că au răspândit zvonuri despre Apocalipsă

Aproape 100 de persoane au fost arestate în China pentru că au răspândit zvonuri despre Apocalipsă, asociate cu sfârşitul unui ciclu din calendarul maya, a anunţat presa chineză, luni, iar un bărbat care credea că se apropie sfârşitul lumii a înjunghiat 22 de copii, potrivit autorităţilor.

În total, 93 de persoane au fost plasate în detenţie în luna decembrie, dintre care 41 aparţin unei secte creştine care a prezis că lumea se va scufunda în întuneric timp de trei zile, începând din 21 decembrie, a anunţat agenţia de presă China Nouă, citată de AFP.

37 de membri ai acestui grup, denumit “Dumnezeu atotputernic”, au fost arestaţi în provincia Qinghai, iar alţi patru membri din Mongolia interioară au fost reţinuţi după ce “au escrocat persoane în vârstă”, a precizat aceeaşi agenţie de presă oficială.

Secta “Dumnezeu atotputernic” i-a îndemnat pe membrii ei să înlăture de la putere Partidul Comunist Chinez, descris ca un “mare dragon roşu”, şi le-a spus acestora că o nouă eră, condusă de un Cristos feminin, a sosit, a anunţat cotidianul de limbă engleză Global Times.

“Un ochi mare a fost observat în Soare pe 9 decembrie, la Beijing, iar Cristosul feminin s-a manifestat. Tsunami şi seisme violente vor avea loc în întreaga lume”, se afirmă într-un mesaj al sectei, citat de acelaşi cotidian.

Predicţiile despre Apocalipsă s-au înmulţit în China după succesul de casă al filmului hollywoodian “2012”, inspirat parţial din presupusa profeţie despre “sfârşitul lumii”, potrivit unor interpretări date calendarului maya.

Violenţe sub influenţa zvonurilor

În provincia Fujian, 34 de persoane au fost arestate după ce au distribuit manifeste despre sfârşitul lumii în locuri publice, precum şi alte două persoane care au făcut acelaşi lucru în metropola Wuhan, precizează agenţia Xinhua.

“Câţiva oameni au răspândit zvonuri despre «sfârşitul lumii», creând tulburări, pentru a scoate bani din asta, perturbând ordinea socială”, afirmă poliţia din metropola Chongqing, citată de aceeaşi agenţie de presă oficială.

Autorităţile din districtul Guangshan au raportat, luni, că un bărbat, arestat după ce a înjunghiat 22 de copii, vineri, în faţa unei şcoli primare, se afla “sub influenţa zvonurilor despre sfârşitul lumii”.

 

Sursa:  http://adevarul.ro/international/asia/china-arestati–raspandit-zvonuri-despre-apocalipsa-1_50cf304b596d7200910dc96c/index.html#

Lasati un raspuns