Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Deputatul Remus Cernea a optat pentru juramantul fara formula religioasa

Deputatul Remus Cernea a depus, joi, juramantul in plenul Camerei optand pentru varianta prevazuta in legea juramantului de credinta al parlamentarilor care face abstractie de formula religioasa.

Astfel, potrivit MEDIAFAX, in loc de formula “Asa sa ma ajute Dumnezeu!”, Cernea a utilizat formula “Jur pe onoare si constiinta”, prevazuta de asemenea in Legea privind juramantul de credinta fata de tara si popor al senatorilor si deputatilor din Parlamentul Romaniei.

“Jur pe onoare si constiinta. Jur credinta patriei mele Romania. Jur sa respect Constitutia si legile tarii. Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Jur sa-mi indeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor”, a fost juramantul rostit de Cernea, care a tinut mana doar pe Constitutie, nu si pe Biblie.

Potrivit Legii 8/2002, juramantul de credinta se poate depune si fara formula religioasa, aceasta putand fi inlocuita cu formula: “Jur pe onoare si constiinta”, care prefateaza juramantul.

 

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/237310/deputatul-remus-cernea-a-optat-pentru-juramantul-fara-formula-religioasa.html?utm_source=newsletter-lunch-20121220&utm_medium=email&utm_content=lunch-20121220&utm_campaign=Newsletter-Lunch

Lasati un raspuns