Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mirodenii sanatoase pentru Craciun

Perioada sarbatorilor de iarna inseamna bucurie si revederea persoanelor dragi, a prietenilor, a membrilor familiei. Totodata de sarbatori obisnuim sa pregatim mese intinse si bucate delicioase. Acestea sunt uneori prea grele pentru organismul nostru si nu pot fi digerate asa cum ar trebui. De aceea este bine sa prevenim aceste probleme si sa stim ce tratamente naturiste sunt sanatoase si eficiente. Mancarea grasa incetineste ritmul normal al aparatului digestiv, insa in medicina tibetana exista cateva plante care readuce echilibrul si functionarea optima a acestuia.

Organismul nostru poate suferi si din cauza temperaturilor scazute de afara, a alimentatiei reci, a stresului sau a anumitor medicamente, precum antibioticele, insa isi poate reveni datorita exercitiilor fizice, miscarii in aer liber, relaxarii si a meselor calde regulate.

Samburii rodiilor au un efect antimicrobian si accelereaza ritmul digestiei. Fructele  sunt ideale daca avem probleme cu stomacul sau daca nu avem pofta de mancare. Acestea sunt ideale si pentru starile de greata sau impotriva aerofagiei.

Nucsoara este un alt aliment digestiv, protejeaza stomacul si fierea si are un efect antibacterian si antiviral. Scortisoara are grija ca intestinele sa functioneze bine si curata totodata si rinichii.

Sursa: http://www.gradinamea.ro/Mirodenii_sanatoase_pentru_Craciun_9255_658_1.html

Lasati un raspuns