Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

EROII REVOLUŢIEI COMEMORAŢI LA I.S.U. MARAMUREŞ

Comanda I.S.U. Maramureş a ridicat o troiţă în faţa sediului unităţii, în cinstea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989. Cei căzuţi în acele zile au fost comemoraţi astăzi şi de către pompieri, care au depus o coroană de flori la troiţă.
Cu această ocazie, troiţa a fost sfinţită de către P.S. Sa, dr. Iustin Hodea Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu un sobor de preoţi. La ceremonie au participat parlamentari, autorităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de apărare şi ordine publică din judeţ. 
Cu această ocazie a mai fost sfinţită o icoană a Sf. Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor din Romania. Icoana a fost donată de către mr. Mihai Ardelean   şeful compartimentului tehnic din cadrul serviciului logistic al I.S.U. Maramureş. Icoana va fi depusă în paraclisul unităţii, sfinţit de către P.S. Sa, dr. Iustin Hodea Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, în data de  05.11.2010.
A fost prezentă şi Fanfara Municipală “Millenium Band”, care a intonat imnul de stat al României. Ceremonia s-a încheiat cu un colind, în care şi-au unit vocile toţi participanţii la festivitate. Troiţa a fost executată de către sculptorul Vasile Pop din comuna Bârsana şi donată unităţii de către I.P.A. – Secţia Română, Regiunea 4 Maramureş.
De anul viitor, pe agenda festivităţilor organizate cu ocazia zilei de 22 decembrie se va afla şi depunerea de coroane la troiţa de la I.S.U. Maramureş , în cinstea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

Subofiţer relaţii publice,

Plt.adj.ing. Cornel Băbuţ

 

Lasati un raspuns