Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Regele Mihai, in mesajul de Craciun: Viata noastra publica lasa inca de dorit

 Regele Mihai spune, in mesajul sau de Craciun, ca viata noastra publica lasa inca de dorit, dar spera sa fie gasita puterea de a indrepta lucrurile, primele ganduri regale indreptandu-se spre toti militarii si familiile lor, apoi catre varstnici si cei subrezi ce au nevoie de iubirea semenilor.

“Ajuns la Savarsin dupa un an plin de activitati publice, Regina si cu mine, alaturi de intreaga noastra familie, sarbatorim Nasterea Domnului nostru Isus cu speranta si credinta.  Ca de fiecare data in ultimii 72 de ani ma adresez voua de Craciun cu aceeasi afectiune si bucurie. Ne indreptam recunostinta spre toti cei care in viata sau plecati dintre noi au facut astfel ca tara sa continue drumul ei greu, dar atat de frumos si de inaltator”, transmite Regele in mesajul sau de Craciun adresat romanilor.

In lunga sa viata, continua Regele, a avut timp sa inteleaga “rostul fundamental al soldatului in mersul natiunii”.

“Gandurile mele se indreapta asadar spre toti militarii romani aflati in tara sau in misiuni de aparare a pacii in lume, precum si la sotiile, sotii, parintii si copii lor. Savarsinul este un loc binecuvantat. Innobilat de iubirea care a fost alcatuit de mama mea Regina Elena si continuat de fiica mea Principesa Mostenitoare. In atmosfera Craciunului al doilea gand al nostru se indreapta catre oamenii in varsta cu sau fara familie, in bunastare fizica sau cu sanatatea subreda. Varstnicii Romaniei au nevoie de intelegerea si iubirea semenilor, de ajutorul si incurajarea lor. Indrept un cuvant de lauda catre medicii romani care uneori in chip anonim si cu dificultati dau zile suportabile batranilor si bolnavilor nostri. Copii si tinerii tarii au astazi o viata fara granite, in fata computerelor sau calatorind pe cinci continente fara niciun complex de inferioritate ei sunt acea parte a Romaniei care ne aseaza la nivel de egalitate cu orice alta tara a lumii”, se arata in mesajul preluat de MEDIAFAX.

Regele multumeste, totodata, parintilor si profesorilor care prin sacrificiul personal dau copiilor lor un viitor asa cum nicio alta generatie trecuta de romani nu au putut avea.

“Ca in fiecare an ne bucuram de dovezile de afectiune si respect ale societatii romanesti. Portile Savarsinului sunt deschise sutelor de tineri si adulti, copii si batrani care vin sa cante colinde, sa-si arate costumele pastrate din batrani, sa danseze in ritmurile traditionale de Craciun. De orice confesiune ar fi romanii sunt bine veniti. Prezenta lor da rost notiunii de familie si sarbatorii Nasterii Domnului petrecuta in comunitate”, adauga sursa citata.

Potrivit Regelui, romanii au aratat anul acesta multa incredere, speranta si atasament fata de coroana.

“Familia Regala a fost prezenta neincetat in comunitatile locale si a facut vizita de prestigiu in Europa pentru a servi interesele fundamentale ale Romaniei. La 85 de ani de la proclamarea mea ca rege am fost bucuros sa vad felul in care este pretuita familia mea in toate generatiile. Am fost miscat de simtul datorii si patriotismului de care au dat dovada orasele Alba Iulia, Oradea si Bucuresti, in sarbatorile lor dedicate coroanei”, se precizeaza in mesaj.

Mihai I reaminteste romanilor ca nasterea Domnului Iisus Hristos este povestea unei familii, o familie aflata in imprejurari grele. Este o frumoasa lectie despre grija fata de cei neinsemnati, despre cum noi oamenii suntem parte a unei mari familii. O lectie de umilinta dar si de mandrie, de durere dar si de inaltatoare umanitate. O lectie necesara in lumea de astazi in care atatia oameni se simt uitati, umiliti sau neintelesi, continua Regele.

“Viata noastra publica lasa inca de dorit, dar sper sa gasim puterea de a indrepta lucrurile, vom avea o sansa in viitor doar daca ne vom asuma propria noastra raspundere. Nu va veni nimeni de altundeva sa ne ofere binele. Felicit pe cei care au facut ceva bun pentru tara lor. Doresc tuturor romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii Craciun Fericit si La multi ani. Asa sa ne ajute Dumnezeu”, isi incheie mesajul Regele.

 

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/237446/regele-mihai-mesaj-craciun-viata-noastra-publica-lasa-inca-de-dorit.html?utm_source=newsletter-lunch-20121224&utm_medium=email&utm_content=lunch-20121224&utm_campaign=Newsletter-Lunch

Lasati un raspuns