Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Campania Salveaza Craciunul isi arata roadele. Micutii din Valea Screzii si Valea Plopului au unde manca, incepand de ieri

400 de copii orfani sau proveniti din familii dezorganizate din Valea Plopului si Valea Screzii au avut parte de o mare bucurie astazi, in ziua de Craciun. Ca urmare a campaniei Salveaza Craciunul, initiata anul trecut de gandul si Stirile Pro TV pentru a-i ajuta pe micutii de la Valea Plopului si Valea Screzii, si datorita a 100.000 de romani si sponsorilor care au donat in total 100.000 de euro, astazi a fost inaugurata bucataria in care acesti copii pot manca linistiti de acum incolo.

Cu ajutorul celor peste 100.000 de oameni si al sponsorilor, in afara de bucatarie, din banii stransi in urma campaniei a mai fost construita o scoala pentru ei, dar si o casa care va adaposti 30 de suflete aflate in nevoie.

In aceasta seara, in bucataria nou inaugurata cei 400 de copii din Valea Plopului si Valea Screzii au cantat colinde inainte de a se aseza la masa.

Va multumim tuturor pentru bucuria pe care le-ati daruit-o unor copii a caror viata a fost, multa vreme, lipsita de orice bucurie.

Cine sunt copiii carora romanii le-au salvat Craciunul

Din 13 decembrie 2011, noaptea in care au ars podoabele de Craciun ale copiilor din Valea Screzii, iar bucataria, sala de mese, camara cu alimente si clubul de joaca au ars intr-un incendiu teribil, gandul v-a spus in fiecare zi cate o poveste – de viata, de speranta si de putere, iar protagonistii lor au fost suflete de 4 ani, de 8, de 15, ori de 36. Copii si adulti care ne-au invatat pe toti ce inseamna salvarea.

Amintiti-va de Madalina. A ajuns in Valea Screzii, in centrul social condus de parintele Nicolae Tanase, in urma cu aproape zece ani. Avea doar 5 ani si un metru inaltime. Pe atunci, era doar o fetita care isi pierduse mama cu trei ani si jumatate in urma. Astazi este premianta, e eleva in clasa a noua la o scoala de renume, e jucatoare de handbal in echipa liceului, stie sa schieze si ii coordoneaza la cor pe copiii mai mici din tabara. Locuieste intr-una din casele din Valea Screzii, cea a “scolaritelor”, cu inca sapte fete si o mama aflata in dificultate si copilul ei.

Madalina spune ca ii e mai usor sa se apropie de copiii mai mici decat de cei de o varsta cu ea. “Ma inteleg mai bine cu copiii mai mici decat mine. Simt ca am mai multa dragoste sa le ofer si imi e mai usor sa vorbesc cu ei. Altfel decat as vorbi cu un copil de 15 sau cu unul de 20”. Unul dintre cei cu care isi impartaseste secretele este Alex. Iar el ii povesteste despre mama lui: “Mai tii minte, Madalina, cat de frumoasa era mama? Cat de frumos zambea si cat de frumos radea?”.

 

Sursa: http://infoportal.rtv.net/articol~din-actualitate~info-3616594~campania-salveaza-craciunul-isi-arata-roadele-micutii-din-valea.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

Lasati un raspuns