Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Din Scrisoarea întâi a sfântului apostol Ioan 1,1–2,3

Cuvântul vieții și lumina lui Dumnezeu
Ceea ce era de la început,
ce am auzit,
ce am văzut cu ochii noștri,
ce am privit și mâinile noastre au pipăit,
cu privire la Cuvântul vieții,
– căci viața s-a arătat: noi am văzut
și dăm mărturie
și vă vestim viața veșnică ce era la Tatăl
și care ni s-a arătat –
ce am văzut și am auzit vă vestim și vouă pentru ca și voi să aveți comuniune cu noi, iar comuniunea noastră este cu Tatăl și cu Fiul său Isus Cristos. Vă scriem acestea pentru ca bucuria noastră să fie deplină.
Și aceasta este vestea pe care am auzit-o de la el și v-o vestim: Dumnezeu este lumină și nu este întuneric în el. Dacă spunem că avem comuniune cu el, dar umblăm în întuneric, mințim și nu înfăptuim adevărul. Dar dacă umblăm în lumină, așa cum el este în lumină, avem comuniune unii cu alții și sângele lui Isus, Fiul său, ne curăță de orice păcat.
Dacă spunem că nu avem păcat, ne înșelăm pe noi înșine, iar adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, el este fidel și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nedreptate. Dacă spunem că nu
am păcătuit, îl facem pe el mincinos, iar cuvântul lui nu este în noi.
Copiii mei, vă scriu acestea ca să nu păcătuiți. Dar dacă cineva ar păcătui, avem un apărător la Tatăl, pe Isus Cristos, cel drept. El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru ale noastre, ci și pentru ale lumii întregi.
Din aceasta știm că îl cunoaștem: dacă ținem poruncile lui.

Lasati un raspuns