Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Record mondial de apeluri pentru aflarea localizării lui Moş Crăciun

Voluntarii de la baza Comandamentului American de Apărare de la Peterson au avut o noapte lungă în care au răspuns apelurilor copiilor care doreau să vadă unde este Moş Crăciun, iar la final s-a stabilit un nou record.

La finalul nopţii NORAD a primit apeluri din 220 de ţări, iar voluntarii au răspuns la 111.000 de apeluri telefonice, în comparaţie cu anul trecut când au sunat 107.000 de copii. 

Comandamentul Nord-American de Apărare răspunde la apeluri telefonice de Crăciun din 1955, când numărul lor a fost prezentat greşit drept telefonul unde copiii află unde este Moşul. NORAD a intrat în joc, iar de atunci s-a stabilit o tradiţie care a devenit fenomen în zilele noastre.
Voluntarii au avut de furcă pentru că multe apeluri trebuiau redirecţionate rapid. De exemplu, dacă suna un copil din Spania, voluntarii care aveau un afiş în care se spunea că ştiau spaniolă primeau apelul rapid de la operator.
Din Hawaii a răspuns şi prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama. Ea a fost pe linie timp de 30 de minute, vorbind cu mai mulţi copii din întreaga lume. De asemenea, alţi voluntari au avut de furcă, după cum scrie Associated Press. Mulţi copii au sunat pentru a întreba dacă Moş Crăciun va fi mai darnic anul acesta cu familiile care şi-au pierdut copiii în masacrul din Newtown, Connecticut.
Au mai existat întrebări încuietoare: Cum zboară renii? Câţi elfi are Moş Crăciun? Moş Crăciun lasă cadouri şi pentru câini. De asemenea, unii au întrebat câţi ani are Moşul, iar voluntarii au “calculat” că are 16 secole.
Sursa: http://adevarul.ro/tech/stiinta/record-mondial-apeluri-aflarea-localizarii-mos-craciun-1_50d99e32596d720091355323/index.html

Lasati un raspuns