Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O boală nemiloasă îl împiedică pe un călugăr să-şi folosească mâinile: Răsfoieşte Biblia cu picioarele

Călugărul Iov ( 50 de ani) îşi duce existenţa în camera lui din Centrul de îngrijire şi asistenţă Zătreni, Vâlcea, un fel de chilie în care mereu miroase a mir şi a tămâie, plină de flori şi icoane. Acesta nu şi-a putut folosi niciodată mâinile, dar a găsit puterea să se descurce doar cu picioarele.

Părintele suferă de tetrapareză spastică şi din cauza acestei boli nu şi-a folosi t niciodată mâinile. “Cu răbdare şi credinţă”, cum mărturiseşte fericit, a învăţat să se ajute de membrele inferioare cu aceeaşi abilitate cu care s-ar fi folosit de mâini. N-a fost o zi la şcoală, dar ştie să scrie şi să citească, a citit Biblia şi pentru cei din jurul său e sursă nesecată de optimism şi înţelepciune.  Cu piciorul stâng scrie la computer şi tastează la telefonul mobil, iar cu cel drept întoarce paginile cărţilor ori conduce căruciorul electric.

Ilie Pătraşcu s-a călugărit în urmă cu 11 ani la Mănăstirea Pătrunsa. Ţine posturile şi se roagă şi uneori merge şi în pelerinaj. Locul preferat este Mănăstirea Prislop, la mormântul părinte- lui Arsenie Boca. “Merg la el şi-l rog să îmi dea răbdare pentru boala pe care o am“, ne-a spus părintele.

De la anul care vine, omul nu-şi doreşte decât sănătate şi un pic de noroc, ca să ajungă la tratament la Techirghiol pentru recuperare, care l-ar costa 6.000 de lei, bani pe care însă nu-i are.

Cine doreşte să-l ajute pe călugăr poate face donaţii în contul RO50CECVL3708RON0570911, deschis la CEC BANK ZĂTRENI – Ilie Pătraşcu

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/boala-nemiloasa-impiedica-calugar-foloseasca-mainile-rasfoieste-biblia-picioarele-428515.html

Lasati un raspuns