Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

De ce a vrut Sergiu Nicolaescu sa fie incinerat

Cineastul Sergiu Nicolaescu, care a incetat din viata, joi dimineata, la Spitalul Elias din Bucuresti, va fi incinerat conform propriei dorinte exprese. Dana Nicolaescu, sotia regizorului, precizeaza ca incinerarea a fost “dorinta expresa” a sotului sau, pe care i-a respectat-o, si solicita presei sa trateze “cu decenta si respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului ei”, scrie Mediafax.

Contactata telefonic de jurnalistii Romania TV, prof. dr. Monica Pop a sustinut faptul ca regizorul Sergiu Nicolaescu a dorit sa fie incinerat. 

“Doamna Nicolaescu nu face decat sa respecte dorinta lui Sergiu Nicolaescu si am avut de mai multe ori discutii de genul acesta pentru ca atunci cand venea la spital la consultatie si la control si stateam de vorba. Discutia a pornit de la incercarea noastra de a convinge populatia ca este bine sa ne transformam in donatori de tesuturi si organe atunci cand nu mai suntem ca sa ajutam pe alti oameni si decat sa ne manance viermii. Bineinteles, el intotdeauna mi-a spus ca e perfect de acord si ca el isi doreste sa fie incinerat si nu altfel. Asta a fost dorinta dumnealui. E un lucru pe care eu il stiu de 15 ani. In niciun caz doamna nu greseste, doamna nu face decat sa respecte dorinta pe care sotul ei a avut-o. Si noi medicii, unii dintre noi avem aceasta parere. Mi se pare anormal sa ajungem acolo si sa fim devorati de niste mici vietuitoare si cel putin eu sunt de acord cu aceasta pozitie a lui. Discutia a pornit de la faptul ca am spus ca eu daca as fi intr-o situatie de genul acesta as dori ca sa mi se ia orice fel de organ sau tesut ca sa pot sa ajut alt om. Si in acest context a avut loc discutia aceasta si stiu sigura ca dansul asta a dorit.”, a declarat Monica Pop.

Intrebata daca in cazul in care exista un testament, Sergiu Nicolaescu ar fi consemnat si aceasta dorinta a sa de a fi incinerat dupa moarte, Monica Pop a precizat: “Nu stiu si nici nu cred ca trece cineva in testament asa ceva. Asta era dorinta dansului si mie mi se pare foarte normal ca fiecare om sa hotarasca asupra organismului lui si apoi sa fie propriul lui stapan”.

Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti. Incinerarea va avea loc intr-un cadru restrans, nefiind permis accesul presei.

Preotul Valentin Fotescu spune ca regizorul nu va putea avea o slujba religioasa. “Trupul trebuie sa se intoarca in pamant, de asta se face inmormantare. Ca preot, eu nu pot merge sa fac slujba pentru cei incinerati. Nu sunt de acord cu incinerarea nici ca preot, nici ca om”, a declarat preotul, la Romania TV.

Mai mult, si Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu sa-l inmormanteze crestineste, pentru a pastra renumele marelui regizor in constiinta poporului roman in majoritate ortodox.

“Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practica necrestina”, a precizat parintele Constantin Stoica, potrivit Mediafax.

 

Sursa: http://infoportal.rtv.net/articol~din-actualitate~info-3626819~de-ce-a-vrut-sergiu-nicolaescu-sa-fie-incinerat.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

Lasati un raspuns