Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Înainte să moară, Sergiu Nicolaescu a mers să aprindă lumânări la mormintele părinţilor

La începutul lunii decembrie, regizorul Sergiu Nicolaescu a devenit cetăţean de onoare al oraşului său natal, Tâgru Jiu. După festivităţi, artistul a mers şi la cimitir, pentru a aprinde o lumânare la mormintele părinţilor săi.

Cavoul în care sunt înmormântați părinții actorului se află, de ani buni, în administrarea autorităților, pentru că nu mai avea cine să-l îngrijească. Sergiu Nicolaescu și-a renegat părinții, în tinerețe, pentru a putea fi admis la studii, după ce tatăl lui a fost arestat de comuniști, iar casa familiei, situată pe malul Jiului, a fost naționalizată. Acest gest l-a urmărit toată viața.

În fosta curte a casei părintești se află acum o autogară privată, iar casa veche a devenit sediul unei firme de distribuție. Foarte puțini sunt cei care mai știu că în imobilul ce amintește de burghezia de altădată a copilărit, până la vârsta de cinci ani, Sergiu Nicolaescu.

Actorul a vrut să se revanșeze față de părinți, pentru gestul de tinerețe, și începuse să lucreze la proiectul unui film biografic, despre viața Mariei Tănase, vocea de aur a Gorjului.

În cimitirul municipal din Târgu Jiu, au mers, ieri, numeroși localnici, pentru a aprinde lumânări la mormântul părinților lui Sergiu Nicolaescu, după ce au auzit, de la televizor, trista veste a morții actorului.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/sergiu-nicolaescu-moarte-parinti-cavou-429147.html

Lasati un raspuns