Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce face guvernul când n-are bani? Mai dă 10 milioane bisericii!

Facem ce facem şi ne întoarcem, din nou, la Biserică şi la banii pe care-i smulge de la stat fără cea mai mică remuşcare. Am mai scris cum, la începutul anului, BOR, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, ceruse din fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului 30.000.000 de lei pentru reparaţia bisericilor afectate de nămeţi. Atunci (în martie), în ciuda vechii sale prietenii cu Patriarhul Daniel, premierul Ungureanu a găsit puterea să refuze cererea din cale-afară de neobrăzată, nedând aceşti bani Bisericii.

Nu-i nimic. În locul celor de dreapta, printre care şi mulţi teologi, au venit la putere cei de stânga, care, dacă ar fi să ne luăm după ideologie, n-ar prea trebui să fie de acord cu susţinerea BOR de către stat. Dar ei sunt, mai ales că ne aflăm în campanie. Şi pentru că nevoia de binecuvântare electorală este mare, săptămâna trecută am fost anunţaţi că Guvernul Ponta va debloca 10.000.000 de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia executivului pentru lucrări de construcţii şi reabilitare la biserici şi case parohiale. Probabil că, dacă în iarnă nu s-a găsit un fundament real pentru cererea de bani, pretextul bisericilor afectate de zăpadă fiind prea puţin credibil, acum popii au fost mai convingători, mai ales că a fost şi nenorocita asta de secetă, care mai mult ca sigur că a lărgit crăpăturile şi a mărit găurile din acoperişuri.

10.000.000 de lei e o sumă mai mică decât cei 30.000.000 de lei ceruţi în martie, dar, totuşi, rămâne o sumă. Degeaba a limitat Guvernul valoarea cadourilor electorale la 10 lei de persoană, dacă tot el dă cu două mâini aproape 2,5 milioane de euro pentru linişte sufletească şi menţionare în predici. Poate că premierul Ponta simte nevoia să răsplătească în vreun fel succesul rugăciunilor urlate atunci când se dădea peste cap cu maşina de raliu, poate e altceva la mijloc. Numai Ăl de Sus poate şti. Cum tot El ştie de ce BOR pretinde că are nevoie de aceşti bani, când taman a strâns tot 2,5 milioane de euro la recentul spectacol de prostire a fraierilor organizat la Iaşi cu ocazia Sf. Parascheva. Cine suntem noi să condamnăm cele sfinte, când n-avem voie nici măcar să le cercetăm, ci doar să le credem?

 

Sursa: http://www.catavencii.ro/Ce-face-guvernul-cand-n-are-bani-mai-da-10-milioane-bisericii_0_6330.html

Lasati un raspuns