Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

NU S-A RESPECTAT NICI O TRADIŢIE CREŞTINEASCĂ! Sergiu Nicolaescu a fost condus pe ultimul drum FĂRĂ LUMÂNĂRI sau COLIVĂ!

Sergiu Nicolaescu a fost condus pe ultimul drum, însă familia şi cei apropiaţi nu au respectat nici o tradiţie creştinească.

Dorinţa lui Sergiu Nicolaescu, exprimată în numeroase dăţi încă din timpul vieţiii, a fost aceea de a fi incinerat, iar soţia Dana şi sora Iolanda i-au respectat-o în ciuda tutor controverselor legate de acaestă decizie.

Iolanda, sora lui Sergiu Nicolaescu SPULBERĂ TOATE CONTROVERSELE: “Am vorbit cu el de O VIAŢĂ SĂ FIE INCINERAT”! Vezi ce spune despre CAVOUL şi CRUCEA cu numele lui!

Totuşi, uimitor este faptul că familia a ales să nu fie respectată nici o tradiţie creştinească, deşi Sergiu Nicolaescu era ortodox.

“În datina creştinească, celor prezenţi li se împart lumânări aprinse (uneori însoţite de o batistă, o pânză albă sau un prosop, precum şi un covrig, un măr, un colăcel etc.), de sufletul celui răposat. Cei ce primesc aceste daruri sunt datori să spună “Dumnezeu să-l ierte” sau “Bogdaproste!”

“O să ardă în IAD!” Află ce au strigat fanii lui Sergiu Nicolaescu, deranjaţi că regizorul a fost incinerat

Coliva, vinul, colacul şi capetele se vor aduce în biserica unde rămân pe parcursul slujbei înmormântării. În colivă, colac şi în capete se aprind lumânări, arzând tot timpul slujbei”, sunt doar câteva dintre obiceiurile semnalate pe site-ul ortodoxism.ro, care nu au fost respectate la înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu.

Ba mai mult, la căpătâiul lui Segiu Nicolaescu nu a avut loc nici o slujbă, iar soţia lui nu a adoptat tradiţionalele haine de doliu, alegând să poarte un palton alb în ziua despărţirii de partenerul ei de viaţă.

Silvia Chifiriuc îi ia apărarea Danei Nicolaescu: “Nu ştiu de ce a ales să poarte alb. Dar ştiţi… şi măicuţele catolice se îm­bracă în alb”

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu. Se pare că un preot răspotit a ţinut o scurtă cuvântare, care însă nu poate fin considerată o slujbă creştinească.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/sergiu-nicolaescu-incinerare-nici-o-traditie-respectata-429369.html

Lasati un raspuns