Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Marte a avut apa. Dovada, in mod paradoxal, a fost gasita pe Terra

  Un meteorit martian bogat in apa si vechi de 2,1 miliarde de ani a fost descoperit de curand in nordul Africii, arata un studiu publicat in revista Science, scrie adevarul.ro.

Abundenta in molecule de apa a acestui meteorit, mai mare de 10 ori decat in ceilalti meteoriti martieni cunoscuti, i-a determinat pe oamenii de stiinta sa afirme ca acel meteorit s-a aflat la suprafata planetei Marte in urma cu 2,1 miliarde de ani.

Meteoritul, denumit „NWA (Nortwest Africa) 7034“ si supranumit „Black Beauty“, are o greutate de 320 de grame si „spune povestea vulcanilor de pe Marte in urma cu 2 miliarde de ani“, afirma Carl Agee.

Apa ar putea proveni dintr-un izvor de origine vulcanica sau dintr-un strat acvifer aflat la suprafata planetei, fapt care pare sa confirme ipoteza potrivit careia apa a existat la suprafata planetei Marte la inceputul primei sale perioade geologice – era Amazoniana, care a inceput in urma cu 3 miliarde de ani.

 

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/237772/marte-a-avut-apa-dovada-in-mod-paradoxal-a-fost-gasita-pe-terra.html?utm_source=newsletter-daily-20130107&utm_medium=email&utm_content=daily-20130107&utm_campaign=Newsletter-Daily

Lasati un raspuns