Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nu e basm! “Monstrul” din adâncuri care a îngrozit generații de marinari, filmat pentru prima dată | VIDEO

Dacă peştişorul de aur nu rămâne decât o poveste pentru copii sau subiect de bancuri, creaturile marine uriașe există și în realitate, nu doar în imaginația pescarilor sau marinarilor.

Cercetătorii de la Muzeul de Istorie Naturală din Japonia, împreună cu niște jurnaliști de la televiziunea niponă NHK și cu cei de la Discovery Channel, au fimat în adâncurile Pacificului o creatură care până acum apărea doar în poveștile de groază ale marinarilor.

Specialiștii au petrecut peste 400 de ore în adâncuri, într-un submarin special în care încăpeau doar trei persoane, pentru a surprinde creatura. Într-un final, “monstrul” cu corpul de 3 metri a fost filmat la 15 kilometri de coasta insulei Chichi, la o adâncime de 630 de metri.

Este prima dată când un calmar de asemenea dimensiune a fost filmat în habitatul său natural și, pentru ca acest lucru să fie posibil, cercetătorii au folosit lumini invizibile ochiului uman și al animalelor marine.

Vezi cum arată calamarul gigant în filmulețul de mai jos!

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/nu-basm-monstru-adancuri-care-ingrozit-genera-ii-de-marinari-filmat-prima-data-video-430147.html

Lasati un raspuns