Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

INSULA VIEȚII APROAPE NESFÂRȘITE. Locul unde s-au descoperit secretele care te ajuta sa traiesti peste 100 de ani

Ikaria pare, la prima vedere, doar o banală bucată de uscat, atât de asemănătoare cu celelalte insule greceşti. Munţii se întâlnesc cu marea, casele sunt vopsite în culori vii, însă diferenţa faţă de celelalte locuri elene o face speranţa de viaţă. Sătenii de aici ating vârste venerabile, mulţi depăşind 100 de ani. Într-un reportaj, jurnaliştii de la Daily Mail au încercat să descopere secretul sătenilor care trăiesc pe această insulă. Cimitirul de pe insulă este plin de morminte ale unor oameni care au trăit mult şi bine. Recordul este deţinut de o femeie care a murit la 116 ani. 

Sătenii nu se abţin de la nimic. Grigoris Tsahas, care a împlinit de curând 99 de ani, bea cafea în cantităţi uriaşe, fumează de 70 de ani şi face mişcare în fiecare zi. Christina Tsantiri (101 ani) bea un pahar de vin în fiecare zi şi se ocupă cu croşetatul, neavând probleme prea mari de vedere.

Fiecare cetăţean al insulei pare să deţină propriul secret al longevităţii. George Kassiotis, care va împlini 104 ani la sfârşitul lunii, citeşte ziarul în fiecare zi, fără ochelari, şi nu are nicio problemă de sănătate.

În insula grecească, unde trăiesc 10.000 de greci, este locul de naştere al celebrului Icar, care a zburat prea aproape de Soare. Speranţa de viaţă din Ikaria este cea mai mare din lume. Alte locuri celebre pentru longevitatea cetăţenilor sunt insula Okinawa (Japonia), oraşul californian Loma Linda şi câteva zone din Costa Rica sau Sardinia

Locuitorii din Ikaria ajung la vârsta de 90 de ani mult mai frecvent decât locuitorii din alte locuri ale lumii, iar cazurile de depresie sunt mult mai rare în acest loc al lumii. Experţii susţin că secretul locuitorilor din această insulă este dieta echilibrată, exerciţiile fizice (geografia insulei este una foarte deluroasă) şi vinul local, produs fără aditivi.

Un mic dejun tipic în Ikaria este realizat din ceai, ierburi sălbatice, miere produsă pe insulă, măsline şi brânză. La prânz, aceştia mănâncă legume şi pâine şi beau vin, în timp ce cina este similară cu micul dejun. Dieta conţine puţină carne de capră.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/insula-vietii-aproape-nesfarsite-1019047.html

Lasati un raspuns