Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Extratereștrii locuiesc pe planeta ”soră geamănă” cu Terra!

Astronomii au gasit prima planetă care poate fi considerată “sora geamănă a Terrei”: la o săptămână după ce astronomii au anunțat că vor descoperi „geamănul” Terrei în cel mult un an, telescopul Kepler a observat candidatul ideal – KOI 172.0, planeta care seamănă cel mai mult cu Pământul.

Astronomii au gasit prima planetă care poate fi considerată “sora geamănă a Terrei”: la o săptămână după ce astronomii au anunțat că vor descoperi „geamănul” Terrei în cel mult un an,  telescopul Kepler a observat candidatul ideal – KOI 172.0, planeta care seamănă cel mai mult cu Pământul.

KOI este de 1,5 ori mai mare ca Terra, însă steaua în jurul căreia orbitează seamănă mult cu Soarele nostru. Aici, un an durează doar 242 de zile, pentru că această planetă este mai aproape de steaua sa, însă se află în zona locuibilă, care permite existența apei în stare lichidă și a vieții.

Descoperirea este foarte interesanta, deoarece este primul Super-Pământ aflat într-o zona locuibilă și care orbitează în jurul unei stele de tipul Soarelui, chiar dacă aceasta este puțin mai rece, spun oficiali ai NASA. În concluzie: un candidat ideal pentru viața extraterestră.

 

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/extraterestrii-locuiesc-planeta-sora-geamana-terra-430455.html

Lasati un raspuns