Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

RALUCA PASTRAMĂ nu vrea să asiste la BOTEZUL FETIȚEI EI? Află care ar fi motivul!

Mai sunt doar câteva săptămâni până la botezul micuței lui Pepe, Maria, în vârstă de cinci luni, și se pare că mămica ar fi luat o decizie care a agitat apele în familia cântărețului. Raluca nu ar vrea să ia parte la creștinarea fetiței, din cauza unui canon bisericesc.

Botezul micuţei Maria, fetiţa Ralucăi Pastramă şi a lui Pepe se apropie cu paşi repezi, însă mămica se pare că nu vrea să ia parte la ceremonie, invocând motive religioase, conform nefiltrat.ro. Conform bisericii ortodoxe, singura regulă care să interzică participarea mamei la Taina Botezului, ar fi în acea perioadă de ”necurăţie”, atunci când aceasta nu a trecut de lăuzie – 40 de zile după ce a născut. Cum fetiţa Ralucăi are 5 luni, nu este şi cazul de faţă.

Bruneta se teme însă de un alt canon ortodox, conform căruia nu au voie să participe la ritualul de creştinare soţul şi soţia împreună. Cu toate că dogma se aplică, se pare, numai în cazul preoţilor, soţia lui Pepe este destul de speriată. Respectivul canon, care în forma originală face referire directă la preoţi (“De nu va fi alt preot, singur, preotul să-şi boteze pruncul său, iar el, să-l boteze cu alt primitor (naş). Iar el, de va fi primitor (naş) pruncului său, atunci se desparte de femeia sa, adică de mama pruncului, pentru că s-au făcut între dânşii cumetri” – Trebnic, 102) nu mai este respectat în zilele noastre.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/raluca-pastrama-pepe-nu-vrea-sa-intre-biserica-sa-asiste-botez-canoane-430777.html

Lasati un raspuns