Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cercetătorul român Adrian Ionescu a inventat un «înger păzitor» pentru oameni! Ar putea primi o finanţare de un miliard de euro de la Uniunea Europeană

Adrian Ionescu este cercetător la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne, Elveţia. Românul lucrează la realizarea unui dispozitiv electronic ce ar putea îmbunătăţi radical viaţa oamenilor. Pentru invenţia lui, Ionescu ar putea primi un miliard de euro.

Proiectul lui Adrian Ionescu a fost înscris în cea mai mare competiţie ştiinţifică organizată de Uniunea Europeană şi a fost ales să intre în faza finală, alături de alte trei inovaţii, din care două vor fi alese drept marile câştigătoare. Un miliard de euro ar urma să primească Adrian Ionescu pentru a dezvolta acest program ştiinţific, dacă va fi declarat, pe 28 ianuarie, câştigător al concursului.

← Aşa ar putea arăta dispozitivul creat de Adrian Ionescu

 

Se încorporează în haine

“Îngerul păzitor”, aşa cum e numit dispozitivul, ne va putea spune când sănătatea sau integritatea noastră fizică e în pericol. Mai exact, românul a făcut un cip care poate prelua informaţii privind mediul de viaţă al persoanei care-l poartă: ce activităţi face sau cât de poluant e mediul în care trăieşte, care e nivelul de praf şi de polen din aer sau dacă zona în care se află este ameninţată de calamităţi naturale, precum tsunami.

Cipul monitorizează însă şi starea medicală a purtătorului: tensiunea arterială, pulsul sau glicemia.

“Scopul dispozitivului este să prevină afecţiunile, iar medicii să-şi trateze pacienţii mult mai bine, având la dispoziţie informaţiile din cip. Se vor face economii considerabile în domeniul asistenţei medicale”, a declarat, recent, Adrian Ionescu. Cipul va fi introdus în fibrele hainelor şi va funcţiona autonom, prin energia provenită de la căldura corpului sau de la mişcările purtătorului.

Cercetătorul susţine că şi lumina solară ar putea alimenta aparatul, care va transmite informaţiile printr-o conexiune fără fir la un alt terminal electronic, precum telefonul mobil.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/cercetator-roman-adrian-ionescu-inventat-inger-pazitor-oameni-431430.html

Lasati un raspuns