Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

La 8 ani de la moartea lui Toni Alexe, Libertatea face o dezvăluire în premieră | Pentru baschet, s-a bătut cu un deţinut

21. Cifră fatidică pentru Antonio Alexe. Pe această dată el s-a născut, în decembrie 1969, s-a căsătorit în august 1993 şi a murit în ianuarie 2005. Nici suporterii de la Constanţa, de la Ploieşti sau de la Oradea, nici foştii colegi şi nici antrenorii nu l-au uitat pe Toni, comemorările fiind în fiecare an emoţionante.

Toni Alexe a obţinut şase titluri de cel mai bun jucător al anului şi a evoluat de 250 de ori în naţionala României

Alexe şi-a găsit sfârşitul la 35 de ani, pe 21 ianuarie 2005, într-un accident rutier, la Sinaia. Tragedia s-a produs în jurul orei 6.00, când sportivul, care părăsise localul unde coechipierii săi de la CSU Asesoft Ploieşti sărbătoreau calificarea în finala Europe Cup, a pierdut controlul volanului, a derapat, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un autocamion, decedând pe loc.

Azi, la 8 ani de la moartea baschetbalistului, când prima lui echipă, CSM Oradea, e lider în premieră în Liga Naţională, Libertatea a decis să relateze un episod inedit. În 1988, Dan Berceanu, antrenor al divizonarei A Dinamo Oradea, fiind cu naţionala la Constanţa, l-a remarcat pe juniorul de atunci Toni Alexe.

A făcut Şcoala de Ofiţeri la Lipova

Sportivul a ajuns la Oradea, a intrat la facultate şi a plecat să-şi satisfacă stagiul militar la Şcoala de Ofiţeri de la Lipova. După câteva săptămâni, s-a întors la club, cu o permisie de 10 zile, obţinută “la excepţional”. Cum a fost posibil aşa ceva? În timpul unei pauze de instrucţie, grupa din care făcea parte Toni a fost surprinsă de un puşcăriaş care a sărit gardul închisorii din Lipova şi a încercat să ia una din armele care erau aşezate pe iarbă. Dovedind prezenţă de spirit şi curaj, Toni a intervenit, s-a luptat cu deţinutul şi l-a imobilizat, fapt pentru care a fost recompensat cu acea permisie! Berceanu a hotărât să-l bage şi pe Alexe în următorul meci, deşi era conştient că jucătorul întrerupsese pregătirea aproape o lună. Sportivul s-a dezlănţuit, fiind cel mai bun de pe teren în acel joc. A fost primul pas într-o carieră formidabilă, curmată brusc pe 21 ianuarie 2005.

Maria Cioncan, comemorată la Hunedoara

Administraţia locală de la Hunedoara comemorează azi 6 ani de la decesul altletei Maria Cioncan (foto). Festivitatea de depunere de coroane va avea loc la ora 12.00, la bustul acesteia din Parcul Corvin. La manifestare va participa şi Ştefan Beregszaszy, fostul antrenor al atletei a cărei inimă a încetat să bată în urma unui accident de maşină. În 2004, Maria a obţinut bronzul olimpic la proba de 1.500 m. Trei ani mai târziu, sportiva a plecat împreună cu antrenorul său la un stagiu în Grecia. La întoarcere, maşina condusă de Maria a pierdut direcţia într-un viraj la stânga şi s-a izbit violent de un copac, la 20 km de Plevna (Bulgaria). N-a avut nici o şansă, a murit pe loc.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/toni-alexe-libertatea-dezvaluiri-pentru-baschet-batut-detinut-431408.html

Lasati un raspuns