Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

INCREDIBIL! Parchetul îi face şi ultimul hatâr lui Cioacă. Procurorul Iacob, convins de ex-poliţistul arestat s-o caute pe ELODIA… ÎN MĂNĂSTIRI!

MACABRU! În ciuda faptului că Elodia a fost, declarată moartă, în ciuda existeţei unui certificat de deces care spune ”negru pe alb” că Elodia nu mai e printre cei vii, procurorii au decis să-i facă hatârul lui Cioacă şi s-o caute pe avocata dispărută în 2007 prin… mănăstirile patriei. Dacă Cioacă le cerea s-o caute în toate mănăstirile de pe glob, o făceau? Cred procurorii că mai apare Elodia de undeva? Cu ce i-a convins Cioacă SĂ CAUTE O MOARTĂ PRINTRE CEI VII?

ÎN BAZA UNEI ORDONANŢE oficiale din 15 ianuarie 2013, din dosarul 1249/P/2007 -, procurorii din subordinea lui Marius Iacob au admis, în parte, solicitările poliţistului Cristian Cioacă, arestat la începutul lunii decembrie pentru că şi-ar fi ucis şi tranşat soţia, în prezenţa copilului minor, aflat în locuinţă. Dintre cele 26 de solicitări, cele mai multe sunt respinse, fie că se referă la martori şi probe deja existenţe, fie că trimit la probaţiuni hilare, neserioase sau… absurde. Dintre cele admise, noi v-o prezentăm pe cea mai ciudată dintre ele: căutarea Elodiei… în mănăstiri! În cele peste 600 de mănăstiri ortodoxe din România, unde, potrivit wikipedia.org, ar vieţui, în tihnă şi, totodată, în rigoare monahală, circa 3.500 de călugări şi 5.000 de călugăriţe. Dacă o fi greu sau uşor de căutat Elodia, în LABIRINTUL MONAHAL, printre atâtea mii de călugări şi călugăriţe, nu ştim. Problema, însă, e alta: RESPONSABILITATEA, acum, este ”ÎN CURTEA PATRIARHIEI”: care trebuie să acorde tot sprijinul procurorilor! Şi să facă totul ca nu care cumva Elodia să se ascundă sub haină monahală: sub numele ei real – ”sora Elodia” – sau sub un… ”nume conspirativ”. Un nume conspirativ, deci ”CONSPIRAŢIE”, în CASA DOMNULUI? DOAMNE FEREŞTE!

CIOACĂ: ”Solicit emiterea unei adrese către PATRIARHIA ROMÂNĂ”

ÎN LUNGUL POMELNIC de 26 de solicitări adresate Parchetului general, Cioacă le-a cerut procurorilor nici mai mult nici mai puţin decât s-o caute pe Elodia…în mănăstiri. ”Solicit (…)emiterea unei adrese către Patriarhia Română pentru a se comunica date şi informaţii privind posibilitatea ca soţia mea să fie găzduită într-una din instituţiile de cult din ţară, respectiv schituri sau mănăstiri, sub o identitate reală sau sub vreo altă identitate(sic!)”, le-a cerut Cioacă anchetatorilor. Iar procurorii ANCHETATORI…AU ACCEPTAT.

ANCHETATORII: „Urmează a fi efectuate VERIFICĂRILE SOLICITATE”

CA SĂ-I FACĂ HATÂRUL, sau ca să nu-i dea prilejul să se plângă că nu i-au fost respectate drepturile procesuale, procurorii criminalişti Maria Militaru şi Romulus Varga, în frunte cu şeful lor, Marius Iacob, au admis căutarea Elodiei… la mănăstiri. ”Deşi este vădit improbabil ca victima să fi dispărut pentru a se sustrage de la urmărire penală (sic!), eventual, prin retragerea într-un lăcaş de cult, (…), urmează a fi efectuate verificările solicitate, pentru a asigura dreptul la apărare”, se spune în documentul oficial al procuraturii. Deci, o caută. Ce-or avea Cioacă şi procurorii cu ”cele sfinte”, cu ”patriarhala linişte” din ”sfintele mănăstiri”? E o ”vânare de vânt”? E ”căutarea acului în carul cu fân”? Şi dacă Elodia nu va fi căutată chiar în toate mănăstirile? Cum va fi verificat acest lucru, ce măsuri vor lua procurorii, ce demersuri va mai inventa/iniţia Cioacă…RĂMÂNE DE VĂZUT.

ÎN CĂUTAREA ELODIEI, procurorul Iacob responsabilizează înalţii prelaţi: ”AM CERUT OFICIAL PATRIARHIEI SĂ NE COMUNICE”

ÎNTRUCÂT cererea lui Cioacă, dar mai ales acceptul procurorilor frizează absurdul, i-am adresat o întrebare chiar celebrului Marius Iacob, şeful criminaliştilor pe ţară, şi i-am cerut să confirme căutarea Elodiei în mănăstiri. ”Am cerut, oficial, patriarhiei să ne comunice (n.r. – dacă Elodia s-a retras într-un lăcaş de cult)”, ne-a declarat procurorul Iacob, care spune că până la trimiterea lui Cioacă în judecată ”MAI E… PUŢIN”. FOARTE PUŢIN.

”Solicit (…) emiterea unei adrese către Patriarhia Română pentru a se comunica date şi informaţii privind posibilitatea ca soţia mea să fie găzduită într-una dintre instituţiile de cult din ţară, respectiv schituri sau mănăstiri, sub o identitate reală sau sub vreo altă identitate.” – Cristian Cioacă, ex-poliţist inculpat/arestat

”Deşi este vădit improbabil ca victima să fi dispărut pentru a se sustrage de la urmărirea penală (sic!), eventual, prin retragerea într-un locaş de cult, (…), urmează a fi efectuate verificările solicitate, pentru a asigura dreptul la apărare”,– PROCURORII VARGA ŞI MILITARU

”Am cerut, oficial, patriarhiei să ne comunice (n.r. – dacă Elodia s-a retras într-un lăcaş de cult)”, – PROCURORUL IACOB

631 de mănăstiri ortodoxe sunt – potrivit wikipedia.org – pe tot cuprinsul României

5000 de călugăriţe şi circa 3500 de călugări vieţuiesc – conform aceleeaşi surse (wikipedia.org) -, în cele 631 de mănăstiri ortodoxe: în tihnă şi, totodată, în rigoare monahală!

Lasati un raspuns