Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pelerinaj la Locurile Sfinte organizat de Mitropolia Europei pentru toti cei interesati

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, Centrul de Pelerinaje al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale organizează un pelerinaj la Locurile Sfinte (Israel şi Palestina) între 27 aprilie şi 7 mai 2013 (de Sfintele Paşti). Data limita pentru inscriere este 15 februarie. O persoana este considerate inscrisa dupa ce si-a achizitionat biletul de avion se arata in corespondenta primita de la Parintele Bogdan Grecu, preluata de Romanian Global News.

Începând de pe 27 aprilie seara şi până în Joia Mare, 2 mai, se vor vizita locurile de pelerinaj din Iudeea şi Galileea, însoţindu-l pe Hristos de la naşterea Sa până la intrarea în Ierusalim. Din Joia Mare o să fim în Ierusalim până în Lunea Luminată, pentru a trăi Patimile şi Învierea Domnului în locurile unde ele s-au petrecut.
9 zile vor fi petrecute în Israel, din care 4 la Ierusalim. Primele trei nopţi cazarea va fi la Ierihon (la Mănăstirea Românească), în camere de 2 sau 3 paturi. Următoarele două nopţi cazarea va fi în Galileea (Nazaret sau Tiberias), în camere cu două paturi, iar ultimele patru nopţi cazarea va fi în Ierusalim.
În Săptămâna Mare, accesul în cetatea vechiului Ierusalim este restricţionat. Poliţia israeliană controlează toate porţile de intrare în Cetate. Ca să nu se creeze busculade, se dă drumul pelerinilor foarte greu, în grupuri de 30-40, pe rând, pe la fiecare din porţile Cetăţii. Ca să se evite aceste probleme, cazarea se va face chiar în Cetate, la o casă de oaspeţi (Ecce Homo).

Detalii despre acest pelerinaj le puteti afla de la Centrul de Pelerinaje al Mitropoliei prin email: pelerin@mitropolia.eu sau la telefon: + 33 9 82 43 26 83 (fix) sau + 33 6 05 68 94 50 (mobil).

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8092:pelerinaj-la-locurile-sfinte-organizat-de-mitropolia-europei-pentru-toti-cei-interesati-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns