Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum vrea CNA să evite înmormântările în direct şi momentele înşelătoare la TV şi radio

CNA a lansat petiţia online “Interesul public mai presus de gustul publicului”, al cărei scop este “de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio”.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) strânge semnături în acest sens.

“Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă. Am văzut înmormântări în direct, momente înşelătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat. Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr. Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online! Nu putem reuşi decât împreună cu dumneavoastră”, se spune în textul petiţiei CNA.

Petiţia poate fi semnată pe site-urile CNA (www.cna.ro) şi www.petitieonline.ro. În momentul difuzării acestei ştiri, petiţia a fost semnată pe site-ul www.petitieonline.ro de peste 40 de persoane.

Petiţia online a fost lansată la o zi după ce Laura Georgescu a fost numită preşedinte al CNA, de către Parlament. Ea a fost numită membru titular al CNA pe 30 octombrie 2012, de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, la propunerea Guvernului Ponta.

Lasati un raspuns