Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Concert de muzică religioasă, la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

Corul Bach al Bisericii Negre din Braşov va susţine, duminică, de la ora 12.00, un concert de muzică sacră la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, recent finalizată, urmând ca lăcaşul să fie deschis oficial în data de 1 februarie.

Concertul Corului Bach al Bisericii Negre din Braşov va putea fi urmărit, în mod gratuit, de toţi turiştii interesaţi. Corul Bach din Braşov (corul bisericesc al comunităţii evanghelice din Braşov) a fost fondat în 1933 de cantorul acelei perioade, Victor Bickerich. Ansamblul a adus în premieră în România multe dintre operele lui Bach: “Matthäuspassion” (Patimile lui Hristos după Matei), “Johannespassion” (Patimile lui Hristos după Ioan) şi alte piese religioase, în special ale compozitorilor germani.

În septembrie 2004, bagheta de dirijor a corului Bach i-a fost predată lui Steffen Schlandt. Cu cei 40 de cântăreţi, corul poate cânta piese de mari proporţii, a capella sau cu acompaniament de orchestră. În decursul unui an, corul participă la aproximativ zece concerte de muzică sacră, iar pe lângă acestea se adaugă concertele mari de Crăciun, Paşti, Rusalii şi Duminica Morţilor.

Sursa: http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/concert-muzica-religioasa-biserica-gheata-labalea-lac-1_5100f9a6aa73e8e04b39d768/index.html#

Lasati un raspuns