Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PS Macarie s-a aflat printre enoriasii de la Bucuresti, la Catedrala patriarhala

Enoriasii care au luat parte la Sfanta Liturghie de duminica, 27 ianuarie 2013, la Catedrala patriarhală din Bucuresti, au avut ocazia sa se reintalneasca cu Preasfinţitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord care a savarsit serviciul divin alaturi de un sobor de preoti, transmite TRINITAS TV, preluat de Romanian Global News.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a explicat înţelesurile duhovniceşti ce se desprind din Evanghelia despre vindecarea orbului de la Ierihon şi i-a îndemnat pe credincioşi să-L roage stăruitor pe Hristos Domnul să le dea vederea duhovnicească pentru a putea vedea lumina harului Său: „Împărtăşindu-ne de lumina harului lui Dumnezeu, suntem asemenea orbului de la Ierihon care atât de mult s-a bucurat când în lumina zilei a văzut pe Hristos, Lumina lumii. Această Lumină adevărată ni se împărtăşeşte în Taina Liturghiei. De aceea, atunci când slujitorii Îl aduc în Sfântul Potir pe Hristos euharistic, noi cu faţa îndreptată spre Hristos euharistic şi spre icoana Sa, numită Sfânta Faţă sau Icoana nefăcută de mână, centrată între Sfintele Uşi ale icononstasului, spunem «Am văzut Lumina cea adevărată … »”, după cum informează Ziarul Lumina.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Episcop Macarie a menţionat de tabăra de iarnă pe care Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord o organizează în aceste zile la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” din cadrul Mănăstirii Caraiman – Buşteni.
Biserica Ortodoxă a sărbătorit duminica aceasta 1575 de ani de la aducerea moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur la Constantinopol, în timpul împăratului Teodosie al II-lea, informează TRINITAS TV.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8147:ps-macarie-s-a-aflat-printre-enoriasii-de-la-bucuresti-la-catedrala-patriarhala&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns