Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Surpriză la câteva ore după ce Patriarhia a anunţat că Elodia nu este în mânăstiri

Surpriză după ce Patriarhia a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că Elodia nu se află în niciuna dintre mânăstirile din ţară: chestionarele Patriarhiei nu au ajuns peste tot.

La solicitarea poliţistului Cristian Cioacă, Patriarhia a trimis chestionare în mânăstiri pentru a afla dacă acolo este găzduită Elodia sau o femeie cu semnalmentele ei.

Ieri, a venit şi răspunsul: Elodia nu figurează în evidenţele niciunei dintre cele 310 mănăstiri din ţara noastră. 

Chestionarele Patriarhiei nu au ajuns însă peste tot. Un exemplu este Mănăstirea “Naşterea Maicii Domnului” din Făget, judeţul Braşov. “Nu am primit niciun fel de chestionar. Am auzit că în alte părţi au ajuns. La noi aici corespondenţa ajunge mai greu. Avem probleme şi cu lumina”, a spus pentru gândul Maica Stareţă a Mânăstirii, adăugând însă că Elodia nu se află acolo.

La Schitul „Înălţarea Domnului”  din comuna Veştem, judeţul Sibiu, nici măcar nu se ştie despre cazul Elodia. “Nici nu ştiu cine este Elodia, nu ştiu. Noi aici nici măcar nu avem curent. Chiar… acum povestiţi-mi cine este această Elodia?”, a afirmat stareţa mănăstirii pentru gândul. “Nu avem pe nimeni străin de mult timp, suntem doar noi. V-aş fi răspuns cu toată dragostea, dar chiar nu am cunoştinţă despre ce vorbiţi dumneavoastră”.

Situaţia este similară şi la Schitul „Soborul Sfinţilor Apostoli” din comuna Bran, judeţul Braşov. “Nu ştim nimic. Aceasta este o poveste mai veche, cred că am auzit de ea acum mulţi ani. Dar de curând, nimic”, a spus pentru gândul Maica Stareţă a Schitului.

În urmă cu câteva zile poliţistul Cristian Cioacă a cerut Patriarhiei să verifice dacă Elodia Ghinescu, despre care el susţine că trăieşte, se ascunde, sub o identitate falsă, într-o mănăstire de maici din România.

Condiţiile de a intra în mânăstire: cazier juridic, acte de studii

Condiţiile de intra în ritul monahal nu sunt pentru oricine şi necesită şi aducerea a o serie de acte. “Când vrea cineva să intre în monahie în baza unei cereri se analizează trecutul acelei persoane, bărbaţi la mânăstire de călugări, femei la mânăstire de maici. La fiecare dintre noi, bărbat sau femeie, ni se cere, în primul rând, cazierul judiciar, dar şi actele de studii, pe lângă altele. Este o selecţie destul de riguroasă. În mânăstiri nu vin persoane cu handicap, nu vin persoane retardate, nu vin puşcăriaşi, nu vin persoane care nu au unde să îşi găsesacă un loc şi se refugieze aici. Mai mult decât atât, să îşi ascundă patimile şi netrebniciile pe care le-au făcut în lume. Selecţia este destul de riguroasă”, a declarat pentru gândul stareţul unei mânăstiri de călugări din Prahova.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul său, poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii, a fost arestat în 5 decembrie 2012, de către Curtea de Apel Bucureşti.

Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light – prelevate de sub zugrăveala apartamentului, au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată.

 

Sursa: http://www.gandul.info/news/surpriza-la-cateva-ore-dupa-ce-patriarhia-a-anuntat-ca-elodia-nu-este-in-manastiri-10524445

Lasati un raspuns