Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Moaştele Sfântului Nicolae sunt un mare fals?

Mulţi credincioşi s-au închinat cel puţin o dată la mâna Sfântului Nicolae, depusă într-o raclă din argint la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală. Mai multe cercetări antropologice arată însă că ambele membre ale ierarhului ar fi în Italia, în două biserici – una din Veneţia şi una din Bari. Aşadar, românii s-ar fi rugat până acum la nişte moaşte false.

Legendele spun că mâna dreaptă Sfântului Nicolae, de la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Bucureşti, face minuni. Mii de credincioşi vin an de an aici să se roage pentru ocrotirea familiei, însă puţini ştiu că este posibil ca moaştele să fie false.  Ziarul Dezvăluiri a făcut publică, azi, o anchetă care demonstrează că ambele membre superioare ale ierarhului sunt în Italia, depuse în două catedrale, una din Veneţia şi una din oraşul Bari.

Istoricii români susţin că mâna dreaptă a sfântului i-ar fi fost dăruită lui Mihai Viteazul de către un negustor bogat, care ar fi primit- o de la cardinalul din Bari, oraş în a cărui catedrală au fost ascunse rămăşiţele ierarhului, după ce acestea au fost furate din Myra Lichiei, locul în care a murit sfântul. Un jaf de moaşte a avut loc mai târziu şi la Bari, o parte din rămăşiţe fiind dusă la Veneţia. Autenticitatea lor a fost certificată de antropologi, de legişti, ba chiar şi de un trimis al papei. Potrivit site-ului www.st nicholasceneter.org, organizaţie care se ocupă de moaştele Sfântului Nicolae, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 1992, când un alt studiu făcut la Veneţia demonstra faptul că relicvele se află aproape în întregime în cele două catedrale. Ba mai mult, veneţienii ar a vea mâna dreaptă a sfântului, moaştele pe care Biserica Ortodoxă Română şi-a trecut-o în patrimoniu, adică la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou.

Bătaie pe oase care fac minuni

Chiar dacă specialiştii italieni spun că din rămăşiţele Sfântului Nicolae nu lipsesc decât fragmente foarte mici, 14 biserici din România se laudă că au pe inventar moaşte ale sfântului. Dar nu numai românii pretind că deţin bucăţi din sfânt. Şi alte lăcaşuri de cult din Europa sau din America susţin acelaşi lucru, în ciuda studiilor făcute de clericii şi antropologii italieni.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/moastele-sfantului-nicolae-sunt-un-mare-fals-432758.html

Lasati un raspuns