Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Emil Cărămizaru, preotul Bisericii Sfântul Gheorghe cel Nou, susţine că moaştele sunt din trupul Sfântului Nicolae

Românii nici nu vor să audă că moaştele Sfântului Nicolae de la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Bucureşti sunt false. Mai mult, preotul paroh Emil Cărămizaru susţine că moaştele chiar au făcut adevărate minuni de când sunt în lăcaşul sfânt.

Varianta înaintată de cercetătorii italieni, cum că ei ar avea în două catedrale toate osemintele Sfântului Nicolae, i-a enervat la culme pe credincioşii din Bucureşti veniţi să se închine la moaştele din Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou. Cercetările antropologilor din Italia îi lasă rece. Nici nu vor să se gândească la faptul că s-ar fi rugat până acum la oasele vreunui necunoscut. Emil Cărămizaru, preotul paroh al bisericii, spune că nu poate demonstra că relicva e originală, însă are la mână istoria.

Mihai Viteazul le-a adus în 1599

“Cronicarul Radu Greceanu vorbea despre Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, cunoscută mai ales prin moaştele Sfântului Nicolae, aduse de Mihai Viteazul în 1599. Sunt aici de peste 400 de ani. Mâna este pusă într- o spirală de argint. Mihai Viteazul a purtat moaştele în dreptul inimii chiar în lupta de la Călugăreni. Am fost martor că mulţi credincioşi s-au vindecat de boli grave rugându-se la rămăşiţele Sfântului Nicolae”, ne-a spus preotul.

Enoriaşii sunt revoltaţi

Constantin Gheorghe, 52 de ani: “M-am închinat şi m-am rugat toată viaţa la moaştele Sfântului Nicolae pentru sănătate şi linişte. Nu-s false, dom’le! Toată familia mea a fost ocrotită de rău”.

Ana Voichiţoniu, 75 de ani: “Vin în fiecare zi la sfânta biserică. Este chiar mâna Sfântului Nicolae! Italienii ăştia sunt nişte mincinoşi. Moaştele noastre sunt alea bune, nu ale lor”.

Olivia Onuţ, 57 de ani: “E o dobitocie. Dacă moaştele sunt aici, în biserica noastră, eu trebuie să cred că-s autentice. Cum să mă îndoiesc? Ce interes ar avea românii să ţină într-un loc sfânt nişte lucruri neadevărate? Pe mine m-au ajutat moaştele”.

Libertatea a dezvăluit ieri cercetările pe care le-au făcut antropologii italieni, care spun că toate moaştele Sfântului Nicolae sunt în ţara lor


Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/emil-caramizaru-preotul-bisericii-sfantul-gheorghe-cel-nou-moastele-trupul-sfantului-nicolae-432934.html

Lasati un raspuns