Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Teorie revolutionara: Nu exista moarte!

 

Teorie revolutionara: De ce nu exista moarte?

Am fost invatati ca suntem doar o de celule si ca murim atunci cand corpul nostru se invecheste. Si de aici… sfarsitul povestii. O serie de experimente stiintifice sugereeaza insa ca de fapt, credinta noastra in moarte porneste de la o premisa falsa.

Va vom expune o teorie revolutionara, o teorie care isi are radacina in descoperirile stiintifice ale ultimilor zeci de ani si care in anul 2007, a fost denumita de catre omul de stiinta Robert Lanza, “Biocentrism”. Poate fiindca ne prezinta o cu totul si cu totul alta viziune despre viata, timp si spatiu, ne va fi greu sa acceptam. Totusi, este important sa fim la curent cu ultimele teorii in stiinte…

„Nu esti un simplu obiect, esti o fiinta speciala”, afirma Robert Lanza. Potrivit biocentrismului, nimic nu exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba niste instrumente pe care mintea noastra le foloseste pentru a da un sens existenetei. Moartea nu exista intr-o lume fara spatiu si timp. Dupa moartea bunului sau prieten, Albert Einstein a spus: ”Acum, Besso a plecat din aceasta lume ciudata, putin mai departe de mine. Oameni ca noi… stiu ca distinctia dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie persistenta incapatanata”. De fapt, mintea ta transcende spatiul si timpul, explica Robert Lanza, in mai multe articole pe care le-a publicat pe site-ul sau.

Multi dintre noi ne temem de moarte. Credem in moarte pentru ca ni s-a spus ca murim. Ne identificam cu partea noastra fizica, cu trupul nostru si stim ca in final, corpurile mor. Dar, aceasta teorie stiintifica sugereaza ca moartea nu este un eveniment terminal, asa cum credeam pana acum.

Chiar daca trupurile individuale sunt sortite auto-distrugerii, sentimentul de „eu” este doar o forma de energie care opereaza in interiorul creierului. Iar aceasta energie nu dispare dupa moarte.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale fizicii cuantice este acela ca anumite observatii nu pot fi prezise in mod absolut. Exista in loc, o seama de posibile observatii cu diferite probabilitati. Una dintre explicatiile cele mai comune este Teoria „lumilor multiple”, care arata ca fiecare dintre aceste posibile observatii ar corespunde unui alt univers (multiunivers). Aceasta noua teorie stiintifica denumita biocentrism redefineste aceste idei.

 

Exista un numar infinit de universuri si orice este posibil intr-un univers. Acest lucru inseamna ca moartea nu exista in adevaratul sens al cuvantului, caci toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se intampla in unul dintre ele.

Chiar daca trupurile individuale sunt destinate auto-distrugerii, sentimentul trairii – acel „cine sunt?” – este doar o forma de energie de 20 de watti care opereaza in creier. Dar aceasta energie nu dispare la moarte. Una dintre cele mai sigure axiome ale stiintei este aceea ca energia nu moare niciodata; nu poate fi nici creata si nici distrusa. Dar aceasta energie poate sa transceada dintr-o lume in alta?

Recent, revista Science a publicat un studiu care arata ca oamenii de stiinta au putut sa schimbe in mod retroactiv ceva ce s-a intamplat in trecut. Particulele trebuiau sa decida cum se vor comporta in momentul cand loveau un dispozitiv optic care separa doua raze. A reiesit ca ceea ce decide observatorul intr-un moment, determina comportamentul din trecut al particulelor. In functie de alegerile pe care le faci tu, ca observator, tu vei fi cel care va experimenta un anume rezultat. “Legatura dintre aceste experimente si multiunivers, transcede idea noastra obisnuita cu privire la spatiu si timp”, explica Lanza.

Potrivit Biocentrismului, spatiul si timpul nu sunt ceea ce credem noi. Tot ceea ce experimentezi acum nu este decat un vartej de informatii care se intampla in creierul tau. Spatiul si timpul sunt doar instrumente care te ajuta sa ordonezi totul… Imortalitatea nu presupune o existenta perpetuua in timp, fara sfarsit, ci mai degraba inseamna existenta in afara timpului.

Nu esti un simplu obiect, esti o fiinta speciala. Potrivit biocentrismului, nimic nu exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba niste instrumente pe care mintea noastra le foloseste pentru a da un sens existenetei. Moartea nu exista intr-o lume fara spatiu si timp…

„Va ramane un lucru remarcabil, indiferent de modul cum conceptele vor evoula pe viitor, ca studiul lumii exterioare ne va duce la concluzia ca realitatea ultima este definita de continutul constiintei”, a spus Eugene Wigner, laureat al Premiului Nobel in Fizica, in anul 1963.

Este interesanta legatura care exista intre aceasta teorie si spiritualitate. Cunoscutul lider spiritual Deepak Chopra a apreciat ca aceasta teorie a biocentrismului este congruenta cu traditiile si viziunea inteleapta a populatiilor antice despre lume. Constiinta concepe, guverneaza si se transforma in lumea fizica. Ea este terenul Existentei, unde atat realitatea obiectiva, cat si cea subiectiva iau nastere.

*Robert Lanza este doctor in stiinte si seful echipei de cercetare la Institutul Advanced Cell Technology este de asemenea profesor asociat la Wake Forest University School of Medicine.

 

Sursa: http://www.garbo.ro/articol/Social/13242/biocentrism-de-ce-nu-exista-moarte/pagina-2.html

Lasati un raspuns