Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Lansarea a douã cãrti de istorie despre românii din Ungaria

Primãria Comunei Micherechi si „Oastea Domnului” din Micherechi împreunã cu Autoconducerea Românilor din Seghedin si Catedra de Limba si Literatura Românã a Universitãtii din Seghedin organizeazã duminicã, 10 februarie, o întâlnire cu doi istorici, profesori la Universitatea din Oradea, care au scris despre românii din Ungaria scrie Foaia Romaneasca in ultimul sau numar, preluat de Romanian Global News.

Programul va începe la Casa Cãsãtoriilor, de la ora 14.00 unde va avea loc lansarea volumelor „Istoriografia românilor din Ungaria 1920– 2010. Între deziderat si realitate” a conferentiarului universitar dr. Gabriel Moisã si „Consideratii despre învãtãmântul si scoala româneascã din Ungaria (1920–2008)” al lectorului universitar dr. Radu Romînasu. În cadrul serviciului religios de la Oastea Domnului, profesorul de istorie dr. Radu Romînasu va prezenta cuvântarea: „Iosif Trifa – un model de trãire al ortodoxiei”. Serviciul va începe la ora 16.00.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8205:lansarea-a-doua-carti-de-istorie-despre-romanii-din-ungaria&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns